MAMBA, componentă antiaeriană dislocată de aliații francezi la Capu Midia

Sistemul antiaerian sol-aer de rază medie MAMBA al forțelor franceze, dislocat în Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană din Capu Midia în a doua jumătate a lunii mai, a fost evaluat și certificat operațional de către o echipă a NATO. Structura defensivă va contribui la asigurarea misiunilor de apărare antiaeriană în țara noastră, fiind integrată în sistemul de apărare antiaeriană aliat. Dislocarea sistemului MAMBA în România face parte din setul de măsuri adoptate de Alianța Nord-Atlantică pentru consolidarea posturii de descurajare și apărare pe flancul estic al NATO. Prin contribuția cu capabilități de nivel înalt și rolul asumat de națiune cadru în cadrul Grupului de Luptă NATO de Apărare Colectivă (CDBG) din România, Franța oferă dovada solidarității colective și a angajamentului său față de acțiunile Alianței de a întări flancul estic.
Grupul de Luptă s-a  constituit  începând cu luna mai, prin transformarea elementelor multinaționale din cadrul Forței de Răspuns a NATO, dislocate în țara noastră. Acesta va integra, rotațional, efective ale Belgiei și Țărilor de Jos.
Forțele aliate dislocate în cadrul CDBG vor executa misiuni și activități de instrucție alături de structuri ale Armatei României.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share