Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

„PUNCTUM”- TEATRUL TONY BULANDRA TARGOVISTE

 

10930879_940519805959742_3234401732762592423_nPUNCTUM – text si regie Maria Chirilă

Vineri, 17 aprilie, ora 19.00, Sala Studio

În distribuție: Sebastian Marina și Cătălin Mareș

PUNCTUM” este un spectacol cum nu s-a mai văzut niciodată pe scena Târgovișteană, și probabil nicăieri în țară. Este poate cel mai contemporan concept teatral montat vreodată în România, înscris într-o paradigmă culturală care a cuprins cinematografia, literatura și nu în ultimul rând muzica modernă într-o măsură copleșitoare – ideea artei de anticipație post-apocaliptică. Această idee nu a permeat și arta teatrală, cel puțin nu în România, însă acum, spectacolul Cristinei Maria Chirilă reușește acest prim pas extrem de important, și îl reușește magistral.
Textul, scris de Cristina Maria Chirilă, oferă o situație limită extraordinară și pune o serie de întrebări imposibile – se mai pot numi „oameni” ultimii doi bărbați rămași pe Pământ? Sau devin… altceva? Bântuind disperați ruinele unei civilizații deja străine modului nostru de gândire, ce mai este normal? Care impulsuri ar mai putea fi considerate tabu? Cât de mare poate deveni presiunea memoriei și a singurătății?

Actorii Sebastian Marina și Cătălin Mareș au rezonat profund cu acest text experimental, curajos, feroce, iar acest lucru se vede pe deplin în forța pe care o insuflă personajelor, în credibilitatea pe care o oferă unei situații incredibile, îndrumați subtil de Cristina Maria Chirilă, atât ca dramaturg cât și ca regizor. Light-design-ul Oanei Caibăr creează o atmosferă extraordinară, aproape ne-pământeană, iar astfel, toate elementele unui spectacol cu adevărat remarcabil se așează la locul lor.
Dacă v-a plăcut filmul „The Road”, sau „I am Legend”, dacă vă uitați înfiorați la „The Walking Dead”, dacă ați citit vreodată povestirile lui Norman Spinrad sau ale lui H.P. Lovecraft, acest spectacol vă va vorbi într-un mod aparte. Iar dacă nu, bun venit într-o lume crepusculară, din care vă va veni greu să vă desprindeți.

Durata: 1h 10 min.

Light design: Adrian Dragomir și Oana Caibăr
Sunet: Andrei Mihai

INFO TEATRU

Pentru a veni în sprijinul iubitorilor de teatru bun, avem deosebita plăcere să vă prezentăm categoriile de abonamente ce pot fi achiziționate pentru stagiunea octombrie 2014 – iunie 2015.

ABONAMENT SENIOR – preț achiziție 40 lei
• Conține 6 bilete de intrare
• Categorie loc 10 lei
• Intrarea permisă la oricare dintre spectacole, fără premiere

ABONAMENT SILVER – preț achiziție 70 lei
• Conține 10 bilete de intrare
• Categorie loc 10 lei
• Intrarea permisă la oricare dintre spectacole, inclusiv premiere

ABONAMENT GOLD – preț achiziție 100 lei
• Conține 10 bilete
• Categorie loc 15 lei
• Intrarea permisă la oricare dintre spectacole, inclusiv premiere

ABONAMENT PLATINUM (MECENAT) – preț achiziție 800 lei
• Categorie loc 15 lei
• Intrarea permisă la toate spectacolele pe întreaga stagiune, inclusiv premiere

Abonamentele sunt valabile pentru stagiunea octombrie 2014 – iunie 2015
Abonamentele nu sunt nominale, ele putând fi transmise de la o persoană la alta în limita numărului de bilete conținut.
Biletele conținute de un abonament pot fi folosite și cu o singură ocazie.
Locurile la spectacolul ales trebuie rezervate cu cel puțin 24 de ore înainte de spectacol, la Casa de bilete a Teatrului Tony Bulandra sau telefonic la nr. 0245210046

Distribuie acest articol Oficial Media
Share