Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Ibuprofenul poate UCIDE! Antiinflamatoare naturale

141215-ibuprofen-430p_aa896b2409fbc2e9cd9b51e1afd670d0Ibuprofenul este unul dintre cele mai folosite analgezice, dar cercetătorii susțin că este un medicament extrem de periculos pentru sănătate. Vezi la ce pericole te expui, atunci când îl iei.
Studii recente au stabilit că folosirea pe termen lung a analgezicelor precum ibuprofenul ori diclofenacul triplează riscul producerii unor accidente vasculare, precum infarctul ori atacul cerebral.  Cei mai expuși acestui pericol sunt oamenii care suferă de dureri cronice și au nevoie zilnic de calmante.
Ibuprofenul conține derivate petrochimice care cresc riscul apariției bolilor cardiace, infarctului și a altor probleme de sănătate, precum anemie, pierderi ale auzului, hipertensiune, gripă, pierderi de sarcini. În plus, cercetătorii au stabilit că ibuprofenul atacă ADN-ul.

Cu ce poți înlocui Ibuprofenul

Numeroase studii au fost făcute, cu scopul de a găsi înlocuitori ai Ibuprofenului. În 2009, cercetătorii au constatat că ghimbirul este la fel de eficient ca pastilele ce conțin acid mefenamic sau ibuprofen pentru combaterea simptomelor pre-menstruale.
Un studiu din 2007 a arătat că arnica este benefică pentru tratarea osteoartritei, având aceleași proprietăți ca ibuprofenul, fără efecte adverse.
Acizii grași Omega-3 sunt eficienți în combaterea durerilor provocate de atrită, potrivit unui studiu din 2006. Trebuie, însă, incluși în alimentația zilnică, doza recomandată fiind între 1200 – 2400 mg. La fel de eficient este și uleiul de măsline, care are proprietăți anti-inflamatorii asemănătoare ibuprofenului.

Turmeric

Pulberea de turmeric are proprietăți antioxidante și antiinflamatoare, motiv pentru care este considerată a fi un antiinflamator natural. Are efecte maxime în caz de artrită sau alte probleme care duc la apariția inflamațiilor.

Ardei iute

Ardeiul iute conțin capsaicină, o substanță activă care reduce inflamațiile și durerile. Se recomandă doar persoanelor care nu au probleme digestive.

Cereale integrale

Cerealele integrale conțin cantități mari de fibre. Acestea au capacitatea de a reduce nivelul proteinei C-reactive, care duce adesea la apariția inflamațiilor în corp. Printr-un consum constant al cerealelor integrale, poți ține la distanță inflamațiile.

Potrivit unor cercetari detaliate realizate de Meschino Health, ce au inclus studierea catorva zeci de lucrari medicale, iata care sunt cele mai bune suplimente antiinflamatoare naturale.

Nota: Cere insa sfatul unui medic inainte sa apelezi la acestea, pentru a-ti stabili dozajul in functie de particularitatile tale (ar putea fi mai mic sau, dimpotriva, mai mare).

1. Curcumina

Curcumina este un agent antiinflamator gasit in condimentul turmeric, iar un studiu a demonstrat ca aceasta substanta este la fel de eficienta ca puternicul medicament antiinflamator fenilbutazona in reducerea durerii, a inflamatiilor si a rigiditatii in cazul pacientilor cu artrita reumatoida.

De asemenea, s-a aratat ca este eficient in tratamentul inflamatiei post-operatorii, iar alte studii indica faptul ca poate reduce nivelul de histamine si ca este un antioxidant puternic, ceea ce ar putea contribui la proprietatile antiinflamatoare.

Pentru rezultate mai bune specialistii ar trebui sa ia in calcul un extract 95% standardizat de curcumina. In general, doza zilnica este de 400-600 mg, in cazul in care acesta este singurul agent antiinflamator luat. Daca se folosesc si alti agenti, curcumina poate fi luata in doze mai mici. Efectele adverse sunt rare, dar cand apar e vorba de arsuri stomacale si reflux gastroesofagian.

Curcumina poate insa accentua efectele unor medicamente anticoagulante, astfel ca folosirea concomitenta cu warfarina sau coumadin ar trebui considerata o contraindicatie.

2. Boswellia

Boswellia este o rasina a arborelui boswellia, despre care studii clinice au aratat ca imbunatateste simptomele pacientilor cu osteoartrita si artrita reumatoida. Ca agent antiinflamator unic folosit, dozajul este de 150 de mg. Doze mai mici, ca si in cazul curcuminei, sunt eficiente daca sunt combinate cu alti agenti antiinflamatori. Boswellia nu pare a avea efecte adverse importante sau interactiuni cu medicamente.

3. Extractul de salcie alba

Acest extract ofera substante antiinflamatoare ca salicina, despre care s-a aratat ca sunt eficiente in tratarea artritei, a durerilor de spate si a altor boli inflamatoare legate de articulatii. Doza uzuala este de 20-40 de mg de salicina pe zi.

Efectele adverse sunt rare, dar pot aparea greturi, dureri de cap si probleme digestive. Contraindicatiile pot include afectiunile in care administrarea de acid acetilsalicilic (sau ASA) este nerecomandata – spre exemplu guta, diabetul, hemofilia, boli ale rinichilor, ulcer peptic activ si posibil astm.

4. Extractul de radacina de ghimbir

Acesta contine oleo-rasini (gingerol) care au beneficii in gestionarea mai multor probleme legate de inflamatii, cum ar fi artrita reumatoida, osteoartrita si mialgie. Dozajul uzual zilnic este de 500 de mg de extract de ghimbir standardizat la un continut de 5% de gingerol. Efectele adverse sunt rare si in acest caz, dar daca apar acestea includ arsuri stomacale si probleme digestive.

Nu ar trebui insa dat pacientilor cu calculi biliari si poate induce si un efect anticoagulant moderat, astfel ca nu ar trebui luat concomitent cu warfarina sau coumadin.

5. Bromelaina

Bromelaina contine enzime antiinflamatoare care au capacitatea de a suprima inflamatia si durerea prezente la artrita reumatoida, osteoartrita, alte afectiuni care implica inflamatii ale articulatiilor si la vatamari corporale. Dozajul uzual este de 400 mg zilnic. Poate insa accentua efectele unor medicamente anticoagulante, astfel ca nu ar trebui luata in acelasi timp cu warfarina sau coumadin.

6. Quercitina

Studiile pe pacienti cu artrita lipsesc in cazul quercitinei, dar investigatiile experimentale arata ca are efecte antiinflamatoare la doze intre 100 si 1500 de mg pe zi. Efecte adverse ale folosirii acestei substante nu sunt cunoscute si nici eventualele interactiuni cu medicamentele.

7. Gheara diavolului

Suplimentele cu gheara diavolului contin agenti antiinflamatori, planta fiind folosita de multe triburi din sudul Africii. Doza uzuala zilnica este cuprinsa intre 100 si 400 mg. Singurul efect advers raportat este tulburarea digestiva moderata, in rare cazuri.

Suplimentul este insa contraindicat la pacientii care sufera de ulcer gastric activ si la cei care iau warfarina sau coumadin.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share