Radu Popa, PSD: Românii vor plăti un preț egal cu cel de anul trecut la gaze și energie

Deputat PSD Dâmbovița, Radu Popa, a transmis un mesaj pe pagina de social media, după dezbeterile din comisiile reunite de Industrii și cea de Muncă, referitor la plafonarea prețurilor la energie și gaze.
”8 ore au durat dezbaterile ieri în comisiile reunite de Industrii și Servicii cu cea de Muncă. La final, PSD a resuscitat forma de la Senat a OUG 118 și astăzi merge la votul final o formă nouă, mult îmbunătățită.
Așa cum am promis, românii vor plăti un preț EGAL cu cel de anul trecut, înainte de explozia prețurilor.
Am auzit și strigătul mut al preoților și al enoriașilor care erau îngrijorați de perspectiva acestei ierni.
Prin amendamentul PSD, sunt apărați și ei. Am plafonat prețurile la energie și gaze pentru spitale, școli, grădinițe, creșe, biserici și alte unități de cult, cabinete ale medicilor de familie, ONG. 
Sute de mii de români au semnat petiția #PSD de plafonare a prețurilor la energie si gaze naturale. Oamenii si-au pus încrederea în noi și nu i-am dezamăgit! În urma negocierilor cu toate partidele, PSD a reușit să impună în lege aceste modificări!
Concret:
🔺Plafonare preț energie electrică la maxim 1 leu/kWh cu toate taxele incluse;
🔺0,291 lei/kWh compensare pentru consumatorii casnici, școli, spitale, creșe, grădinițe, IMM-uri, biserici si ONG-uri;
🔺Preț de referință la gaze 125 lei/MWh;
Azi la ora 12.00 avem votul final în plenul Camerei Deputatilor și legea urmează ca ea să fie promulgată de Președintele României”, a explicat deputatul Radu Popa.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share