Rafila, gata să-și dea demisia de la Sănătate dacă SMURD rămâne la Arafat

Alexandru Rafila nu este dispus la compromisuri și spune că sistemul de urgență trebuie să fie în subordinea Ministerului Sănătății, nu a Ministerului Afacerilor Interne. Potrivit declarațiilor sale de la RTV, Rafila este pregătit să îi cedeze lui Raed Arafat poziția de ministru al Sănătății.

„Nu accept această variantă (n.r. – sistemul de urgență să rămână la MAI), pentru că atât timp cât sunt ministrul la Ministerul Sănătății, sunt responsabil pentru sistemul de Sănătate. Sunt gata să-i cedez domnului Raed Arafat poziția de ministru al Sănătății sau poate veni ca secretar de stat. (…) Legarea unui nume de sistemul de sănătate este o chestiune absolut nepotrivită și chiar ușor periculoasă. Eu prefer să-l las pe dânsul dacă acesta ar fi prețul pentru păstrarea sistemului de urgență în sistemul de Sănătate și nu în cel polițienesc, așa cum este logic”, a declarat Alexandru Rafila.

Reacția lui Rafila vine după ce Raed Arafat a declarat, pe 7 aprilie, că: „Integrarea în Mnisterul Sănătății a SMURD sau ruperea modului de lucru al sistemului de urgenţă care există la momentul actual, care este un mod integrat cu DSU şi care şi-a dovedit eficienţa – cel puţin pe durata pandemiei s-a văzut foarte clar eficienţa unei coordonări unitare – şi întoarcerea în timp la un model în care fiecare era într-un alt loc nu face decât să slăbească sistemul şi să strice ce s-a construit.

Mergem mai departe pe un model integrat. Cu Ministerul Sănătății se colaborează, dar coordonarea este într-un singur loc. La o intervenţie nu merge numai Ambulanţa, medicul, merg şi pompierii, şi SMURD-ul, elicopterul. Acest sistem, de când l-am dezvoltat, din 2007, l-am dezvoltat să mergem împreună. (…) Nu văd niciun motiv să rup acum, unele la Interne, altele la Sănătate, şi să stricăm ceea ce s-a dovedit foarte eficient”, a spus Arafat.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share