06/05/2021

Răspunsuri la întrebările noastre. Metodă de a le obține

intrebariDe mai multe ori în existența lor, oamenii au de suportat niște încercări ce îi obligă să-și pună singurele întrebări cu adevărat importante: cele privind sensul vieții lor. Iar dacă li se spune că vor găsi răspunsurile în religie, cei mai mulți vor continua să se simtă pierduți, în vid, fiindcă niște răspunsuri de-a gata nu le sunt de nici un ajutor. Se întâmplă uneori ca, unele ființe, copleșite de suferință, să se cufunde atât de profund în ele însele încât găsesc răspunsurile în ele. Nu religia le-a ajutat, nici credința, dar ele găsesc credința din cauza experienței ce o trăiesc.

Adevărul este că Dumnezeu a pus în om toate răspunsurile la întrebările ce și le pune, toate resursele de care el are nevoie pentru a se confrunta cu încercările vieții. După ce a căutat, a săpat, el le poate găsi în sfârșit, și le găsește mult mai sigur decât în anumite explicații ale religiei.

Neliniştea, agitaţia creează cele mai neprielnice condiţii pentru activitatea gândului. De aceea, atunci când aveţi de rezolvat o problemă importantă, începeţi prin a vă calma. Introduceţi liniştea în voi şi încercaţi să vă înălţaţi cât mai sus posibil, fiindcă lumina se află în înalt. Când simţiţi că aţi reuşit să atingeţi un fel de vârf, puneţi-vă întrebarea care vă frământă şi aşteptaţi…

Desigur, acest răspuns va veni la început mai mult sau mai puţin limpede; va fi poate numai o senzaţie vagă, greu de interpretat, dar va deja fi un indiciu. Să nu renunţaţi. Reluaţi de câte ori este nevoie, puneţi-vă din nou întrebarea: în curând, veţi simţi în voi ceva desluşit, o certitudine, şi în acel moment nu vă veţi mai îndoi, veţi şti cum să acţionaţi. Totuși, trebuie să ştiţi că precizia şi claritatea răspunsurilor ce le veţi primi, ajutorul ce vi le vor aduce, depind de gradul vostru de dezvoltare spirituală.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov- portalspiritual.ro

Distribuie acest articol Oficial Media
Share