Recomandări din partea polițiștilor pentru călătorii în siguranță

Pentru călătorii în siguranță, polițiștii dâmbovițeni le recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza de rulare la condiţiile de drum și să ia în calcul faptul că spațiul de frânare crește substanțial pe un carosabil ud.

Atunci când vă deplasați cu autoturismul, în condiții de vizibilitate redusă sau carosabil ud, polițiștii vă recomandă să păstrați o distanţă mai mare faţă de autovehiculul care circulă în față, astfel încât să puteţi opri în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte subit.

Fiecare manevră în trafic trebuie efectuată doar după o asigurare temeinică!

Concentrați-vă permanent asupra traficului și fiți atenți la pietoni, bicicliști, vehicule cu tracțiune animală, precum și la celelalte vehicule.

Vă reamintim că este necesară să utilizați luminile de întâlnire şi pe timpul zilei atunci când plouă.

De asemenea, polițiștii le reamintesc pietonilor și bicicliștilor că este necesar, pentru a putea fi vizibili în trafic, să poarte îmbrăcăminte cu elemente reflectorizante.

Fiți responsabili și respectați cu strictețe regulile privind circulația pe drumurile publice pentru evitare producerii unor evenimente negative care v-ar putea pune viața în pericol!

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share