Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Deputat Carmen Holban, interpelare: ”Modificarea Legii Farmaciei nr. 266/2008”

Adresată : Domnului FLORIAN DOREL BODOG, Ministrul Sănătății

De către Dna Deputat: HOLBAN GEORGETA CARMEN

Circumscripția electorală: 16 – Dâmbovița

Grupul parlamentar: PSD

Ședința Camerei Deputaților din data de 14.09.2017

Obiectul interpelării: Modificarea Legii Farmaciei nr. 266/2008 prin aparitia OUG nr. 58/2017

Domnule Ministru,

Vă interpelez în legătură cu un subiect cu care am fost sesizata de farmacistii din unitatile farmaceutice din judetul Dambovita cu privire la amenzile si sanctiunile prevazute in OUG nr. 85/2017.

Daca in vechea lege amenzile si sanctiunile erau cele mai mari intre 10.000 si 20.000 acum sunt intre 50.000 si 100.000 ron, multe dintre ele adaugand pe langa amenda si inchiderea farmaciei sau retragerea autorizatiei de functionare fara a specifica pe ce perioada ( expl. Art. 38, art. 38 alin. 1, art. 38 alin. 2).

Domnule Ministru, Preventia este o prioritate, aceste sanctiuni ar putea fi aplicate dupa ce farmaciile la prima abatere ar primi un avertisment sau un proces verbal cu recomandari si termene, nu direct amenda si inchiderea unitatii.

A fost introdusa a cincea institutie – DSP-ul care prin medic/farmacist controleaza o farmacie pentru a putea functiona si anume: pe langa Casa de Asigurari care face acreditarea farmaciilor, Colegiul farmacistilor care face certificarea Regulilor de Buna Practica, ANM care verifica trasabilitatea medicamentelor, retragerea si valabilitatea medicamentelor inclusiv conditiilor de temperatura si umiditate si bineinteles Ministerul Sanatatii care emite si retrage autorizatiile de functionare ale farmaciilor fara a mai adauga institutiile fiscale, unitatiile farmaceutice fiind societati comerciale.

Avand in vedere ca farmaciile sunt considerate intreprinderi mici, dupa politica de preturi si politica de sanctionare fara avertizare sau recomandari cu termene, multe se pot inchide, dar ele s-au deschis pentru ca pacientul sa aiba cat mai usor acces la medicament, venind in sprijinul pacientului.

Fata de cele mentionate va rugam, domnule Ministru sa analizati.

Solicit răspuns scris.

 

Data                                                              Cu deosebită considerație,

14.09.2017                                                     Deputat PSD de Dâmbovița

HOLBAN CARMEN GEORGETA

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share