Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Regina Ana a Romaniei a murit la varsta de 92 de ani

regina ana si regele mihai

1 august 2016 – este o data amara, la care poporul roman se desparte de un simbol. In varsta de 92 de ani, si dupa o lunga suferinta, Majestatea sa Regina Ana a Romaniei a inchis ochii pentru totdeauna la Spitalul din Morges, in Elvetia.

Potrivit unui comunicat emis de Casa Regala, i-au fost alaturi patru dintre fiicele sale. De asemenea, Majestatea Sa Regele Mihai Intai a vizitat-o in fiecare zi, in ultima saptamana. Din dorinta fostului suveran, se vor organiza funeralii regale, iar inmormantarea va avea loc, cel mai probabil, in 13 august, la Curtea de Arges.

Energica si poate chiar rebela, Majestatea Sa Regina Ana a preferat de multe ori bocancii in locul pantofilor cu toc. I-a placut sa calatoreasca, a crescut cinci copii si nu i-a fost straina viata oamenilor obisnuiti, atunci cand si-a urmat sotul si sufletul pereche, in exil.

Regina Ana a Romaniei a inchis ochii departe de Romania, tara care a adopta-o dupa casatorie.

Regina Ana

Adrian Vasiliu, avocatul Casei Regale: “De cateva zile, de vreo saptamana, 10 zile, se cam intrevedea acest deznodamant, in sensul ca era aproape in coma. Ne asteptam. Batranetea, ca sa spun asa. Nu avea o boala anume care sa fie terminala, dar era degradarea care vine uneori la anumite persoane la varsta de dupa 92 de ani, din pacate.”

Duminica, Majestatea Sa Regina Ana a fost impartasita de un preot catolic. In urma sa ramane imaginea unei personalitati complexe.

Adrian Vasiliu, avocatul Casei Regale: “Era un om care te impresiona de la primul moment cand luai contact cu ea, avea un umor extraordinar si niste replici la obiect. Era o doamna, in primul rand, era o mama deosebita, isi iubea in mod egal fetele, il iubea pe Majestatea sa Regele Mihai si intra intr-o relatie cu interlocutorul foarte foarte natural. Si repet, avea un simt al umorului extraordinar de dezvoltat.”

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis i-a trimis deja o scrisoare de condoleante Regelui Mihai:“Majestatea Sa Regina Ana a Romaniei va ramane pentru totdeauna in memoria si in sufletele noastre drept unul dintre cele mai importante simboluri de intelepciune, demnitate si un reper deosebit de conduita morala. De-a lungul onorabilei sale vieti, Ana a Romaniei a fost expresia celor mai distinse valori de decenta, devotament si dragoste fata de Tara al carei nume l-a purtat”.

Regina Ana

Regina Ana si Regele Mihai au facut adevarate turnee diplomatice pentru aderarea Romaniei la NATO si la Uniunea Europeana, aminteste Klaus Iohannis. Despre dragostea Reginei fata de tara in care nu a apucat sa locuiasca prea mult vorbesc toti cei care au sansa sa o cunoasca.

Regina Ana si Regele Mihai

Avocatul Casei regale, Adrian Vasiliu, a anuntat ca Regina Ana va fi inmormantata cel mai probabil in 13 august, informeaza news.ro. Vasiliu a spus ca, avand in vedere starea foarte proasta de sanatate, ”aproape de coma”, a reginei, decesul acesteia era un eveniment de asteptat.

Intr-un comunicat de presa, Ministerul Apararii Nationale transmite ca va asigura efective necesare desfasurarii funeraliilor:

“Pentru desfasurarea corespunzatoare a ceremoniilor funerare organizate la incetarea din viata a Majestii Sale Regina Ana a Romaniei, Ministerul Apararii Nationale va asigura, in acord cu dorintele transmise de Casa Regala, potrivit reglementarilor in vigoare, efective de militari din unitati specializate, in garnizoanele Bucuresti, Sinaia si Curtea de Arges. Ministrul apararii nationale si conducerea Ministerului exprima pe aceasta cale sincere condoleante Familiei Regale.”

El a explicat ca acum trebuie facute o serie de formalitati in Elvetia, trupul neinsufletit al Majestatii Sale urmand sa fie adus in Romania probabil saptamana viitoare.

Adrian Vasiliu a precizat ca starea de sanatate a regelui Mihai este stabila, conform stirileprotv.ro

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">