Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Renaud Girard, Le Figaro: Măsurile luate pot face mai mult rău decât boala?

Pandemia actuală multiplică incertitudinile. Virusul va schimba ceva semnificativ? Dacă da, această mutație își va spori pericolul pentru oameni sau va transforma boala într-o răceală inofensivă? Va fi o revenire în toamnă? Măsurile luate pot face mai rău decât boala, analizează Renaud Girard în Le Figaro.

  • Una dintre cele mai pertinente analize a isteriei mondiale
  • Adevărul despre rata mortalității in lume
  • Bolile letale sunt altele, nu Covid
  • Mass-media va fi responsabilă de criză
  • Măsurile împotriva coronavirus vor spori sărăcia și va aduce mult mai multe boli

Renaud Girard, Le Figaro: Măsurile luate pot face mai mult rău decât boala

Cu toate acestea, există un lucru care este deja cert: Covid-19 nu va răsturna statisticile privind mortalitatea la nivel mondial pentru anul 2020. Șaizeci de milioane de oameni mor în fiecare an în lume (inclusiv 600.000 în Franța, sau 11.500 pe săptămână. ) și epidemia Covid-19 nu va schimba semnificativ această cifră. Marea majoritate a victimelor vor fi persoane în vârstă sau pacienți ale căror sisteme imunitare au fost slăbite de alte patologii. În Franța, vârsta medie a deceselor cu Covid-19 este de 81,2 ani. În Luxemburg, ea este de 86 de ani.

Citește și:

Matei Vișniec – Anul în care ne mor bătrânii


”Il y a cependant une chose qui est déjà certaine: le Covid-19 ne bouleversera pas les statistiques de la mortalité mondiale pour l’année 2020. Soixante millions de personnes meurent chaque année dans le monde (dont 600.000 en France, soit 11.500 par semaine) et l’épidémie de Covid-19 ne changera pas ce chiffre significativement. La grande majorité des victimes seront des personnes âgées ou des patients dont le système immunitaire a été affaibli par d’autres pathologies. En France, l’âge moyen des décédés du Covid-19 est de 81,2 ans. Au Luxembourg, il est de 86 ans.”, Renaud Girard, Le Figaro.

Rolul mass-mediei în crearea unei psihoze mondiale, va trebui analizat

Pe site-ul său, BBC a dedicat un articol întreg morţii unei fetiţe de 5 ani. Presa britanică ne spune că fata suferea de o altă patologie, fără a preciza care. Moartea unui copil este întotdeauna un scandal. Este nedrept şi oribil. Dar acestea sunt lucruri care se întâmplă. Şase milioane de copii sub 15 ani mor în fiecare an în toată lumea.

Deşi acestea sunt fapte articolul BBC alimentează inconştient psihoza colectivă răspândind un mesaj subliminal: copiii mor şi ei! Realitatea statistică este cu totul opusă: virusul este aproape inofensiv pentru copii.

Ulterior, sociologii vor trebui să analizeze cu atenţie rolul pe care mass-media l-a jucat în apariţia acestei psihoze globale în faţa unei boli neletale.

Pneumonia obstructivă a ucis 3 milioane de oameni și nu s-a oprit economia planetei

Acest lucru va face ca sute de mii de familii să sufere, ceea ce este, evident, foarte trist. Dar trebuie să ne păstram raţiunea. Cu mult înainte de apariţia sindromului respirator acut sever dat de coronavirusul 2 (Sars-CoV-2), boala pulmonară obstructivă clasică ucidea deja mult. În 2016, a luat 3 milioane de vieţi, potrivit OMS. Totuşi, în acel an nu s-a oprit economia planetei.

Accidentele rutiere au ucis anul trecut peste 1 milion de oameni în întreaga lume. Încă nu am interzis traficul. Din fericire numărul de decese rutiere a fost redus prin acţiuni ţintite (limitarea de viteză, măsuri penale împotriva consumului de alcool la volan, airbag-uri în maşini, reparaţii rutiere etc.).

Împotriva Covid-19 trebuie să se folosească şi acţiuni ţintite (depistarea în masă, izolarea şi îngrijirea persoanelor infectate, echiparea spitalelor cu respiratoare etc.). Toate acestea în aşteptarea apariţiei unui vaccin.

”Asta se numește dictatură. Starea de urgență este neconstituțională”

Ordonanțele militare nu sunt legale! Au fost încălcate drepturi fundamentale ale omului

Renaud Girard, Le Figaro: Măsurile luate pot face mai mult rău decât boala

Pe de altă parte mortalitatea mondială ar putea foarte bine să crească din cauza dezorganizării lumii provocată de o izolare generală prelungită. Remediul poate fi mai rău decât boala. Recesiunile economice scad speranţa de viaţă. Marea majoritate a ţărilor de pe planetă nu au un stat providenţial care să aibă grijă de bolnavi gratuit.

Multe familii sărăcite de criză vor trebui să renunţe la îngrijiri medicale (pentru atâtea alte patologii) pe care le-ar fi putut plăti în timp normal.

Cel mai grav pericol este distrugerea lanţurilor de aprovizionare cu produse agricole, paralizată de închiderea ţărilor exportatoare. Africa, de exemplu, a devenit foarte dependentă de exterior pentru hrana. Unele ţări din cauza demografiei lor necontrolate (Egipt), altele pentru că regimul lor a neglijat agricultura (Algeria).

Din păcate ţări din Africa de Est şi-au văzut de curând culturile devastate de o invazie de miliarde de lăcuste. Roiurile sunt de dimensiunea Parisului şi devorează echivalentul de hrana consumat de parizieni într-o zi. Aceast flagel va provoca o foamete care va ucide mult mai mult decât Covid-19. În mod curios, mass-media vorbesc foarte puţin despre aceasta: prima este o molima pentru ţările sărace, a doua o boală a ţărilor bogate.

Să ne abţinem de la măsurile politice radicale

Într-o criză în care numai statele-naţiuni şi-au demonstrat capacitatea de a acţiona eficient, să sperăm că guvernele, atât din Sud cât şi din Nord, vor sti sa evalueze cu sange rece realitatea pandemiei. În boala Covid-19 reacţia excesivă a sistemului imunitar este deseori cea care ucide pacientul. Nu reproduceţi, în geopolitică, această eroare a naturii! Să ne menţinem sangele rece şi să ne abţinem de la măsurile politice radicale care sunt periculoase pentru viitorul întregii planete!”

Citește și:

”Asta se numește dictatură. Starea de urgență este neconstituțională”

Matei Vișniec – Anul în care ne mor bătrânii

Ordonanțele militare nu sunt legale! Au fost încălcate drepturi fundamentale ale omului

Distribuie acest articol Oficial Media
Share