Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Ordonanțele militare nu sunt legale! Au fost încălcate drepturi fundamentale ale omului

Senatorul Adrian Țuțuianu, susține că România nu s-a confruntat din anul 1989 cu o Stare de urgență, care de altfel este o stare excepțională. Nu există un precedent în cei 30 de ani de regim democratic.


O sinteză completă a pierderii libertăților, poate cea mai gravă din istorie:

Un decret ridicol, carabinierii care amenință preoții din biserică, elicopterele care controlează cine aleargă pe o plajă goală


O erodare a libertăților nemaivăzută de la Al Doilea Război Mondial


Decretul nr.195/2020 este primul act de acest gen adoptat de un președinte al României în ultimele 3 decenii. Parlamentul României a exercitat pentru prima dată atribuția de aprobare prin lege a decretului de instituire a stării de urgență.

“Acest decret a fost prea puțin analizat de partidele politice prin prisma legalității.

După părerea mea, decretul nr. 195/2020 păcătuiește în primul rând, prin faptul  că  nu pune în aplicare o situație excepțională, ci este un act cu caracter administrativ, act  normativ care a interferat puternic prin ceea ce înseamnă atribuțiile Parlamentului și ale puterii judecătorești. Din această perspectivă, cel puțin  în partea ce face referire la capitolele 5 și 6  din anexa 1 a decretului. Acest decret este nelegal, încalcă norme constituționale exprese cum ar fi art 61 alin.( 1) și art. 115 din Constituție, conform carora sunt autorități care să adopte reglementarea primară a relațiilor sociale, adică Parlamentul și Guvernul în temeiul delegării legislative.

Acum guvernul ceh:

Citește și:

Noua Declarație a Drepturilor Omului. Nu vreau pașaport ca să-mi sărut copilul!


În al doilea rând, decretul restrânge drepturi fundamentale, cum este dreptul la circulație, la proprietate privată, dreptul la învățătură, dreptul la viață intimă și privată. Acest tip de restrângeri pot fi făcute numai de Parlament, prin lege sau de Guvern prin Ordonanță de Urgență. Nu are obligație președintele în restrângerea unor drepturi fundamentale. Măsurile stabilite prin decret sunt disproporționate prin raportare la dispozițiile art 53 din Constituția României care spune că restrângerea unor drepturi și libertăți fundamentale, trebuie să fie proporționale, nediscriminatorie, fără a aduce atingere existenței dreptului sau libertății. Ca urmare, într-un stat de drept în care democrația și drepturile omului constituie drepturi fundamentale, respectarea strictă a legalității în situații de criză este esențială. Acest lucru nu s- a întâmplat în decretul emis de președintele României.”

Criza actuală între o boală a trupului sau invenția unor minți bolnave:

Dr. Rashid Buttar afirmații devastatoare despre situația actuală: ”Fauci a ajutat la crearea Covid 19”


Președintele PRO România Dâmbovița atrage atenția aspura acțiunii ce provoacă în mod inedit și consecințe politice.

” Parlamentul a fost uzurpat în rolul său Constituțional de putere legiuitoare. Controlul Parlamentar asupra Guvernului este inexistent. Nu există răspunsuri la interpelări. Au fost suspendate normele juridice care privesc transparența activității administrației publice centrale și locale. Astăzi, Guvernul este și legiuitor și executiv , încălcând principiul separației puterilor în stat. Prin Ordonanțe militare se reinterpretează legea. Comitetul  de Situații de Urgență da răspunsuri cu privire la modul în care trebuiesc să fie aplicate normele care reglementează contravenții la regimul stării de urgență.  Autoritățile administrației publice au fost știrbie în ceea ce constă competențele lor legale. Poliția locală este subordonată operativ MAI. Deși resursele financiare sunt de la unitațile în a căror subordine se află. ”

Senatorul menționează ca este o încălcare a normelor democratice să scoți armata în stradă cu tehnică de luptă. Jandarmeria s-ar fi descurcat alături de poliție, dispuneau de suficient personal. Armata putea fi folosită doar pentru misiuni de pază sau sănatatea populației. Cazul legat de spitale militare, detașarea personalului militar, Institutul Cantacuzino.

România este printre puținele țări ce a notificat CEDO cu privire la restrângerea unor drepturi fundamentale, ceea ce denotă un mod ciudat de a privi evoluția democratică într-o situație de criză.

Citește și:

”Cum să ții un copil de 4 ani cu femurul rupt pânăluni seara!?”

Apel diperat al unei femei cu fiica în spital: ”vor să îmi asum faptul că al meu copil va fi băgat şi operat pe protocolul de COVID”

Dr. Răzvan Constantinescu spune că sunt mai mulți doctori decât pacienți. ”Unii se maimuțăresc în costume de scafandri spațiali”

Profetiile stiintifice despre societatea post-coronavirus. Adevaratul scenariu in cinci etape


Cătălin Ivan (ADN): „Domnule Klaus Iohannis, dacă nu-i vreți pe români în stradă, în față la Cotroceni, dați-le viețile și libertățile înapoi!


Un decret ridicol, carabinierii care amenință preoții din biserică, elicopterele care controlează cine aleargă pe o plajă goală

Acum guvernul ceh:


 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">