Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Renovarea bucătăriei – Sfaturi și aspecte de luat în considerare

Renovarea bucătăriei poate fi o activitate pe cât de plăcută și creativă, pe atât de stresantă și de costisitoare, deoarece această încăpere este cea mai importantă pentru un imobil, fie că este o casă sau un apartament, deoarece locuitorii petrec cel mai mult timp acolo, de la pregătit mâncare până la lucrat pe laptop, așadar este nevoie ca mobila și design-ul bucătăriei să fie cât mai încântătoare vizual. 

Iată pașii necesari pentru a avea o bucătărie modernă și frumoasă:

  1. Design-ul și ambianța

Primul pas, dar și cel mai important, este să te gândești bine și să decizi ce fel de bucătărie îți dorești, fie că este una cu un aspect mai modern sau cu un aer mai tradițional, mai vintage. Odată ce te-ai decis asupra stilului pe care îl dorești, încearcă să desenezi sau să schițezi pe o foaie modul în care ai dori să arate mobila și cum va fi aceasta așezată în casă. În acest fel, poți exprima mai bine dorințele și așteptările firmei de mobilier care îți va furniza mobila, dar poate fi și un exercițiu de imaginație prin care îți vei dezvolta creativitatea cu privire la viitoarea ta bucătărie.

  1. Cromatica

Un al doilea pas care constituie esența unei bucătării frumoase este cromatica, paleta de culori care te va ajuta să îți atingi scopul. Ceea ce trebuie să faci este să găsești paleta de culori potrivită și cum poate fi aceasta incorporată în mobila, dar și pereții și pardoseala ta. De exemplu, dacă vei alege o mobilă de culoare deschisă, va trebui să alegi gresia și faianța de o culoare mai închisă, pentru a nu arăta prea sec. Dacă optezi pentru o culoare mai închisă pentru mobilă, încearcă să te joci cu paleta de culori astfel încât să reiasă un model mai divers la final. 

  1. Electrocasnicele

Dacă nu ai schimba și electrocasnicele odată cu mobila și faianța, atunci nu vei avea senzația de lucru nou, așa că, este nevoie să investești și pentru a schimba electrocasnicele mai vechi din bucătăria ta. În ziua de astăzi există atât electrocasnice pentru bucătărie în stil vintage, ca pe vremea bunicilor, dar cu dotări moderne, cât și cuptoare sau frigidere de pe care poți accesa site-uri cu rețete sau rețele de socializare, totul cu un preț ridicat, desigur. Un design mai modern îl vor avea electrocasnicele din inox sau cele cu sticlă neagră, iar cele albe și bej pot fi un stil mai aparte sau mai clasic. De asemenea, este important să alegi și o chiuvetă care se va potrivi cu paleta de culori pe care ai ales-o pentru bucătăria ta, pentru asta, accesează site-ul celor de la Hornbach.ro și alege chiuveta de bucătărie marca Schock care ți se potrivește. Poți găsi zeci de modele pe diferite culori, fiind foarte important ca blatul mobilei și faianța să fie potrivite culorii chiuvetei. 

Așadar, dacă te-ai decis să îți schimbi bucătăria și dorești să ai una demnă de revistele cu design interior, încearcă să urmezi aceste sfaturi și pune în aplicare toate dorințele imaginației tale.

 

Sursa foto: Unsplash.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share