09/03/2021

Repetiţie reuşită: Politehnica – Pandurii Tg. Jiu 5-0. Concluzii Dan Alexa

Alb-violeţii au avut parte de o ultimă verificare generală reuşită înainte de startul oficial. Politehnica Timişoara a depăşit azi colega de eşalon Pandurii Târgu Jiu cu 5-0 (3-0) pe terenul 2 din cadrul complexului sportiv „Dan Păltinişanu”.

Echipa noastră a deschis rapid scorul, după doar două minute de joc, când Casado, găsit în mijlocul careului advers, a trimis precis în dreapta portarului. Peste un sfert de oră era deja 2-0 pentru Politehnica în urma unui penalty obţinut de Plazonja. Alex Munteanu a fost cel care a înscris de la punctul cu var. Alb-violeţii au dominat în continuare şi şi-au mai creat ocazii prin Ivanovici şi Plazonja. Tot cei doi au fost actorii principali la faza care a stabilit rezultatul la pauză. În minutul 41 Ivanovici a pătruns prin dribling până în faţa careului mic şi a ales să-l servească pe longilinul atacant aflat în dreapta sa, iar Stjepan a punctat cu un şut pe jos în stânga portarului.

Deşi alb-violeţii s-au prezentat cu o altă garnitură pentru partea secundă şi aceasta a avut o desfăşurare similară. De remarcat că banderola de căpitan în ultimele 45 de minute a fost purtată de sărbătoritul zilei – Doru Andrei. La primul joc în tricoul echipei noastre, Ionuţ Cioinac a punctat rapid (min. 48) în urma unei faze fixe la care Bocşan a deviat la colţul lung, acolo de unde mijlocaşul a reluat cu piciorul pentru 4-0. Bocşan a avut şi el şansa de a înscrie (55) cu capul, dar ultima reuşită a zilei a venit din gheata lui Mircea Axente (75), în urma unei acţiuni individuale a vârfului nostru. Acesta punctând în stânga portarului după ce şi-a depăşit adversarii din zona centrală a careului gorjean.

Politehnica: Hindrich – Sofran, Mera, Scutaru, Popovici – Codrea, Casado – Munteanu, Ivanovici, D. Radu – Plazonja (prima repriză). Păduraru – Jurj, Bocșan, Coadă, Pamfile – Cioinac, Ignea – D. Andrei, R. Rus, Manea – Axente (repriza a doua). Antrenor: Dan Alexa.

Pandurii Tg. Jiu: Aldescu – Dieu, Moisie, Diau, Grecu, Dobre, Siyla, Acosto, Zaborowski, Bunga, Goma. Rezerve: Iovicin, Opriţa – Cotolan, Erhard, R. Cojocaru, Velcotă, D. Filip, Habet, Răchişan, Vaida, Cordunean, Peia. Antrenor: Călin Cojocaru.

„A fost un joc bun din partea noastră. Am avut o săptămână grea, în care am încărcat foarte mult. În primul rând mă bucur că nu s-a accidentat nimeni, nici de la noi, nici de la Pandurii, un joc de verificare. Am reuşit greu să luăm aceste jocuri pentru că e greu cu restricţiile în vigoare. Am avut patru jocuri, sper să fie suficiente. Încep meciurile oficiale, întâlnim un adversar care e clar favorit – Astra Giurgiu. Dar încercăm să pregătim foarte bine jocul cu Buzău din prima etapă şi prin prisma jocului cu Astra. A fost o perioadă de acumulări. Cred că echipa a crescut din punctul ăsta de vedere. Am crescut de la joc la joc. O perioadă grea pentru fotbalişti, dar necesară, o să avem o zi liberă iar de poimâine intrăm în ciclul săptămânal pentru meciul cu Astra”, a declarat Dan Alexa, antrenorul principal al Politehnicii.

Tehnicianul alb-violeţilor a vorbit şi despre ultimele achiziţii: „…mai e Radunovic, la care durează cu actele, nu cred că-l vom avea la jocul de Cupă. Sunt mulţumit de achiziţii, Rus s-a arătat consistent în joc astăzi, Cioinac la fel. Repet, Cioinac e un jucător pe care mă bazez foarte mult, dar mai trebuie să se pună la punct cu pregătirea”. Singurul senior absent astăzi a fost Pavle Radunovic, care de ieri şi-a reluat programul normal după o accidentare minoră.

Rezultatele Politehnicii în teste (2021): 6-1 Pobeda Star Bisnov (L4), 1-3 CSM Reşiţa (L2), 3-2 Viitorul Pandurii (L2) şi 5-0 Pandurii Tg. Jiu (L2).

Reamintim că partida din optimile de finală ale Cupei României, cu Astra Giurgiu, e programată joi, 11 februarie, de la ora 17.45, pe arena „Dan Păltinişanu”. Clubul nostru a pus deja în vânzare tichete virtuale pentru acest meci iar cinci norocoşi care îşi achiziţionează bilete pot vedea meciul pe viu ca parte din delegaţia viola, alături de alți zece membri oficiali (5 dintre membri Junior, Viola, Gold și Platinum, 5 dintre membri 1921). Săptămâna viitoare vom reveni cu informaţii legate de accesul jurnaliştilor şi fotoreporterilor.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share