Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Rezultate alegeri locale PSD Dâmbovița – Corneliu Ștefan, noul președinte al Consiliului Județean

Deputat Corneliu Ștefan, noul președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, declarații din conferința de presă de astăzi:

”Am așteptat procesul verbal al Biroului Electoral al Consiliului Județean Dâmbovița, pentru a avea date concrete referitoare la alegerile locale.

Mulțumesc dâmbovițenilor, tuturor celor care ne-au votat, dar și celor care nu ne-au votat. Așa cum am promis, echipele PSD sunt determinate pentru a dezvolta toate comunitățile locale. Și am demonstrat că avem cele mai puternice echipe. Procesul de reconstrucție al PSD a dat rezultate. Am obținut un scor foarte bun la alegerile locale. PSD este pe drumul cel bun și a început să recâștige încrederea electoratului. PSD reprezintă o alternativă la actuala guvernare. PNL a obținut un scor politic cu 10 procente mai mic decât estimările dinaintea alegerilor. Iar PSD a câștigat 10 procente față de alegerile europarlamentare de anul trecut și a luat cele mai multe Consilii județene din țară și cele mai multe primării – 1470.

Cristian Stan: Le promit târgoviștenilor că nu-i voi dezamăgi!

În realitate PNL a pierdut pe linie fața PSD, a obținut doar 17 Consilii județene, 1200 de primării, 17% pe votul politic în București față de 33% cât a obținut PSD, și 34% pe votul politic național, cu tot cu alianțele USR, față de cele 42 de procente cu care se lăuda PNL înaintea alegerilor.

În Dâmbovița, PSD a câștigat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, primarul municipiului Târgoviște, primar în Moreni, Pucioasa, Fieni și 59 de primării de comune din județ. În total PSD Dâmbovița a câștigat 63 de primării.

  • La nivelul Consiliului Județean Dâmbovița, PSD a obținut 17 mandate, plus președintele CJD, deci avem majoritate.
  • La Primăria Târgoviște, PSD a obținut 12 mandate plus primarul municipiului.
  • În afară de cele 63 de primării PSD Dâmbovița a obținut 1191 de consilieri locali.
  • În 71 de localități, PSD a obținut majoritate, iar în 18 localități, PSD poate să facă alianțe la nivel local în funcție de componența Consiliului Local din fiecare localitate.
  • Pe primul loc în Dâmbovița a fost primarul comunei Șotânga, Stroe Constantin – 89,67%, urmat de Morteni, Mănești -85,97%, Corbii Mari – 85,53%.
  • La nivelul Consiliului Județean Dâmbovița, PSD Dâmbovița se află pe locul 3 în Regiunea Sud-Muntenia, iar președintele CJD, a avut cel mai mare scor din regiune, pe locul 1.
  • La nivel național PSD Dâmbovița se află pe locul 5, iar președintele CJD pe locul 3.
  • PSD Dâmbovița a obținut 92606 voturi, iar președintele CJD  100.064 de voturi. O diferență de 7458 de voturi între președintele CJD și votul politic pentru PSD Dâmbovița. 
  • La nivelul CJD, PNL a obținut 73717 voturi, iar Pro România 20442 de voturi, doar trei partide au intrat în Consiliul Județean Dâmbovița.

Candidatul PNL la CJD, Ion Sorin a obținut 72048, iar pe locul 3, Adrian Țuțuianu, Pro România 26944 de voturi.

Munca primarilor, a consilierilor locali, județeni, a parlamentarilor PSD, a fost apreciată de dâmbovițeni, iar victoria PSD Dâmbovița a fost categorică și aparține oamenilor. Colegii mei sunt determinați să continue toate proiectele majore din fiecare localitate, iar eu ca și președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, alături de colegii mei, suntem pregătiți să continuăm toate proiectele începute în județ, și să implementăm Master Planul pe care l-am propus.” a explicat Corneliu Ștefan.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share