Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Rezultate de excepție ale micilor șahiști din VALEA JIULUI

”Şahul este mai mult decât un joc. Este o distracție intelectuală, care are anumite calităţi artistice şi multe elemente ştiinţifice.” – Jose Raul Capablanca
În perioada 10 – 20 aprilie 2022, la Eforie Nord s-au desfășurat Campionatele Naționale Individuale de Șah pentru Copii și Juniori. Competiția s-a desfășurat pe următoarele categorii de vârstă U8 ani, U10 ani, U 12 ani, U 14 ani, U 16 ani, U 18 ani și U 20 de ani, separat fete și băieți.
Din punct de vedere al timpului de gândire, s-a jucat: șah clasic (90 minute + 30 secunde / mutare / jucător), șah rapid (15 minute + 10 secunde / mutare / jucător) și șah blitz (3 minute + 2 secunde / mutare / jucător) și o secțiune de dezlegări.
Din Valea Jiului au participat patru șahiști: Rareș Apostu (U8 – legitimat la CS Mediator Giarmata Vii), Dragoș-Nicholas Vișănescu (U16 – legitimat la CSM Mihai Viteazul Vulcan ), Diana Silvana Petculescu și Oana Magdalena Șchiopu (F16 dublu legitimate la CSM Mihai Viteazul Vulcan și CSȘ nr. 1 Timișoara) care s-au întors cu rezultate de excepție:
– medalie de argint la șah blitz F16 ( Diana Petculescu)
– 2 medalii de argint la șah clasic și șah rapid F16 (Oana Șchiopu)
– 2 titluri de Campion Național la șah rapid și dezlegări și o medalie de bronz U8 (Rareș Apostu).
O evoluție bună a avut și Dragoș Vișănescu care, însă, a avut o misiune foarte grea într-una dintre cele mai disputate grupe – U16.
Rezultatele lui Rareș Apostu sunt cu totul speciale în condițiile în care tânăra speranță șahistă are doar 7 ani, fapt ce ne îndreptățește să-i prevedem un drum frumos spre marea performanță în șah. Iubitorii șahului sunt coordonați de Dorel Șchiopu, care a înființat la Vulcan, în cadrul clubului sportiv, această ramură.

Beneficii ale jocului de șah:

1. Îmbunătățește concentrarea;
2. Dezvoltă gândirea logică și memoria;
3. Promovează imaginația și creativitatea;
4. Sporește încrederea în sine a copiilor;
5. Dezvoltă aptitudinile matematice;
6. Îi învață pe jucători să aibă o atitudine sportivă;
7. Este un mod plăcut de a petrece timpul.

 

cs-vulcan-logo-sah

”Şahul se joacă în mintea ta şi nu pe masa din faţa ta, a spus el. Dacă joci numai ce vezi, nu o să câştigi niciodată. Ideea este că pentru a excela în şah şi în orice alt domeniu, trebuie să-ţi imaginezi. Trebuie să vezi dincolo de ce se află în faţa ta.” – Howard Roughan
Distribuie acest articol Oficial Media
Share