Rezultate de excepție ale micilor șahiști din VALEA JIULUI

”Şahul este mai mult decât un joc. Este o distracție intelectuală, care are anumite calităţi artistice şi multe elemente ştiinţifice.” – Jose Raul Capablanca
În perioada 10 – 20 aprilie 2022, la Eforie Nord s-au desfășurat Campionatele Naționale Individuale de Șah pentru Copii și Juniori. Competiția s-a desfășurat pe următoarele categorii de vârstă U8 ani, U10 ani, U 12 ani, U 14 ani, U 16 ani, U 18 ani și U 20 de ani, separat fete și băieți.
Din punct de vedere al timpului de gândire, s-a jucat: șah clasic (90 minute + 30 secunde / mutare / jucător), șah rapid (15 minute + 10 secunde / mutare / jucător) și șah blitz (3 minute + 2 secunde / mutare / jucător) și o secțiune de dezlegări.
Din Valea Jiului au participat patru șahiști: Rareș Apostu (U8 – legitimat la CS Mediator Giarmata Vii), Dragoș-Nicholas Vișănescu (U16 – legitimat la CSM Mihai Viteazul Vulcan ), Diana Silvana Petculescu și Oana Magdalena Șchiopu (F16 dublu legitimate la CSM Mihai Viteazul Vulcan și CSȘ nr. 1 Timișoara) care s-au întors cu rezultate de excepție:
– medalie de argint la șah blitz F16 ( Diana Petculescu)
– 2 medalii de argint la șah clasic și șah rapid F16 (Oana Șchiopu)
– 2 titluri de Campion Național la șah rapid și dezlegări și o medalie de bronz U8 (Rareș Apostu).
O evoluție bună a avut și Dragoș Vișănescu care, însă, a avut o misiune foarte grea într-una dintre cele mai disputate grupe – U16.
Rezultatele lui Rareș Apostu sunt cu totul speciale în condițiile în care tânăra speranță șahistă are doar 7 ani, fapt ce ne îndreptățește să-i prevedem un drum frumos spre marea performanță în șah. Iubitorii șahului sunt coordonați de Dorel Șchiopu, care a înființat la Vulcan, în cadrul clubului sportiv, această ramură.

Beneficii ale jocului de șah:

1. Îmbunătățește concentrarea;
2. Dezvoltă gândirea logică și memoria;
3. Promovează imaginația și creativitatea;
4. Sporește încrederea în sine a copiilor;
5. Dezvoltă aptitudinile matematice;
6. Îi învață pe jucători să aibă o atitudine sportivă;
7. Este un mod plăcut de a petrece timpul.

 

cs-vulcan-logo-sah

”Şahul se joacă în mintea ta şi nu pe masa din faţa ta, a spus el. Dacă joci numai ce vezi, nu o să câştigi niciodată. Ideea este că pentru a excela în şah şi în orice alt domeniu, trebuie să-ţi imaginezi. Trebuie să vezi dincolo de ce se află în faţa ta.” – Howard Roughan
Distribuie acest articol Oficial Media
Share