REZULTATE DEOSEBITE PENTRU ECHIPA INVICTUS ROMÂNIA LA HAGA

Echipa care reprezintă România la Jocurile Invictus, desfășurate în perioada 16 – 22 aprilie, la Haga, Țările de Jos, a obținut medalii și rezultate foarte bune la disciplinele la care a participat în a doua zi de concurs, după cum urmează:
La tir cu arcul olimpic, echipa formată din plutonier major Cojocaru Emil, plutonier adjutant Căpățînă Iulian și plutonier major Romila Eduard a câștigat medalia de aur, iar la proba individuală de arc olimpic, plutonierul major Cojocaru Emil a obținut medalia de argint și plutonierul major Romila Eduard s-a clasat pe locul patru.
La tir cu arcul compound, echipa formată din caporal clasa a II-a Neagu Marcel, plutonier adjutant principal (rz.) Bolovan Florin și plutonier adjutant principal (rz.) Toma Mihai a câștigat medalia de argint, iar la proba individuală, caporalul clasa a II-a Neagu Marcel a luat medalia de aur.
La atletism – aruncarea bilei, caporalul clasa a III-a Ciolan Valentin a obținut medalia de argint, iar plutonierul adjutant principal (rz.) Mănăilă Eugen s-a clasat pe locul patru.
Tot la atletism, în proba de 100 m, caporalul clasa a III-a Ola Sergiu s-a clasat în primii zece.
Militarii români sunt însoțiți de familiile lor și de reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale. Cei 80 de membri ai delegației românești au fost primiți cu multă ospitalitate de organizatori.
Alteța Sa Regală Principele Radu, alături de ministrul Apărării Naționale, dl Vasile Dîncu, s-a întâlnit înainte de ceremonie cu reprezentanții Olandei, Alteța Sa Regală Principesa Margriet și prim-ministrul Mark Rutte, cu reprezentantul SUA, ministrul Transporturilor Pete Buttigieg, precum și cu Alteța Sa Regală Principele Harry al Marii Britanii, Duce de Sussex. Gala de deschidere a reunit sute de participanți și echipele Invictus din cele 20 de țări au fost întâmpinate cu ovații. Toți cei prezenți au aplaudat curajul, forța de a trece peste orice obstacol fizic sau psihic, caracterul și hotărârea de a lupta pentru propria viață și pentru propria familie.
Principele Radu s-a alăturat entuziastei galerii care a încurajat și admirat pe militarii români medaliați cu aur la arc olimpic: Emil Cojocaru, Iulian Căpățână și Eduard Romila.
Echipa României a mai câștigat argint la aruncarea bilei (Vali Ciolan) și argint la arc compound (Marcel Neagu, Florin Bolovan și Mihai Toma).
În cursul după-amiezii, Alteța Sa Regală a decernat medaliile câștigătorilor probelor de 100 metri feminin (aur pentru SUA) și 100 metri masculin (aur, argint și bronz pentru SUA).
Jocurile Invictus promovează recuperarea militarilor răniți prin sport și încurajează depășirea propriilor limite prin efort susținut și creșterea încrederii în forțele proprii.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share