Riscăm un nou infringement din partea Comisiei Europene

Comisia Europeană este pregătită să facă pașii necesari pentru a se asigura că legislația românească rămâne în acord cu cea europeană. În traducere liberă, în cazul în care legea va fi promulgată va urma declanșarea unei proceduri de infringement din partea Comisiei.
Săptămâna trecută proiectul a fost votat și în plenul Camerei Deputaților unde a trecut cu voturile celor mai mulți dintre parlamentari, singurii care au votat împotrivă fiind cei din USR.
USR a sesizat Curtea Constituțională  pentru legea contrară mai multor decizii ale instanțelor românești, dar mai ales contrară legislației europene.
Iar organizațiile de mediu au transmis sesizări și către Avocatul Poporului și către Președintele României,  pentru ca legea să fie trimisă spre reexaminare.
În scrisoarea care a fost înaintată și Comisiei Europene, sunt mai multe hotărâri ale Curții de Justiție a UE prin care se clarifică condițiile în care statele membre pot modifica limitele ariilor protejate Natura 2000, iar construcția de hidrocentrale nu face parte din aceste excepții.
Comisarul european responsabil de mediu, Virginijus Sinkevičius a răspuns solicitării parlamentarului USR Dragoș Popescu următoarele”  în cazul în care, România va modifica cele comunicate, se va trece la următoarele etapă pentru nerespectarea legislației europene”. Respectiv un nou infringement.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share