Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

România a primit Avizul formal al OCDE în domeniul guvernanței corporative

 În cadrul procesului de aderare la OCDE, țara noastră a primit Avizul formal din partea Comitetului Guvernanță Corporativă, în urma evaluării în acest Comitet, care a avut loc la Paris în perioada 7-8 aprilie.
 Președintele Autorității de Supraveghere Financiară, Alexandru Petrescu, a participat în aceste zile la sesiunea Comitetului Guvernanță Corporativă al OCDE, împreună cu Luca Niculescu, Secretar de Stat și Coordonator Național pentru procesul de aderare la OCDE, cu Adrian Țuțuianu, Secretar General Adjunct al Guvernului, cu echipa de coordonare SGG și cu Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.
 “Avizul formal în domeniul guvernanței corporative marchează un moment important de recunoaștere a progreselor după o perioadă de peste doi ani de pregătiri intense pe marginea stadiului alinierii pieței de capital din România la principiile G20/OCDE de guvernanță corporativă”, a declarat Președintele ASF.
 Alături de echipa ASF, Președintele Autorității a prezentat, în cadrul sesiunii dedicate României, măsurile implementate la nivel național pentru îmbunătățirea guvernanței corporative a companiilor listate. A subliniat progresul înregistrat în implementarea Strategiei naționale privind dezvoltarea pieței de capital, reflectat în legislația inițiată/aprobată pentru simplificarea procesului de listare și creșterea lichidității pieței secundare, alături de angajamentul ASF de a continua eforturile în vederea atingerii obiectivelor stabilite în Strategie.
 Totodată, Alexandru Petrescu a informat membrii Comitetului cu privire la specificul cadrului de reglementare referitor la cerințele de transparență aplicabile companiilor listate și stadiul propunerilor legislative menite să aducă mai multă claritate în acest domeniu.
 O altă acțiune încheiată cu succes se referă la actualizarea Codului de Guvernanță Corporativă al Bursei de Valori București, care include acum principii referitoare la sustenabilitate și tratamentul părților interesate, precum și cerințe privind monitorizarea conformității companiilor listate cu prevederile Codului.
 Avizul favorabil confirmă încheierea procesului de evaluare și alinierea politicilor României la standardele promovate de OCDE în domeniul guvernanței corporative.
 “Ne angajăm să rămânem activi în implementarea obiectivelor Strategiei naționale privind dezvoltarea pieței de capital din România și continuăm să contribuim la activitatea în acest Comitet”, a conchis Președintele ASF.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share