Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

România va fi promovata la nivel mondial prin gastronomie şi vin în 2015

Delta Dunării şi alte regiuni din România, între care Braşov, Cluj şi Bucureşti, vor fi promovate prin intermediul gastronomiei şi vinurilor româneşti, într-o serie intitulată “Food and Wine Adventures: Romania”, care va fi difuzată anul viitor la nivel internaţional de televiziunea Travel Channel.preparate traditionale

Compania Scripps Networks Interactive, care deţine Travel Channel, şi compania de producţie Tuesday’s Child lucrează în prezent la realizarea seriei “Food and Wine Adventures: Romania”, care va cuprinde şase episoade de câte 30 de minute, după cum a declarat, pentru MEDIAFAX, producătorul Eoin O’Shea, care se află în prezent în România pentru a finaliza filmările la acest proiect.

Noua serie de documentare “Food and Wine Adventures: Romania” va fi difuzată în prima parte a lui 2015 la televiziunea Travel Channel, care este retransmisă şi în România.

“Food and Wine Adventures: Romania” îşi propune să continue campania de promovare a României, prin intermediul Travel Channel, începută prin trilogia documentară “Wild Carpathia”, care a fost difuzată în perioada 2011 – 2013, la nivel internaţional, de această televiziune.

“Este un program despre mâncarea şi vinul românesc, iar prezentatorii sunt Jenny Powell, o cunoscută prezentatoare de televiziune din Marea Britanie, şi Olivier Magny, un expert în vinuri din Paris”, a declarat pentru MEDIAFAX producătorul Eoin O’Shea.

Prezentatoarea Jenny Powell,  sustine că este “un mare fan al mâncării româneşti”, dar şi al procesului de preparare a gustărilor. “Oamenii îşi cultivă produsele pe care le folosesc în mâncare, pe care o fac singuri. Produsele sunt proaspete, autentice. Acest lucru nu prea se întâmplă mai ales în locul din care provin. Sper să nu pierdeţi toate aceste lucruri, aici în România. Este minunat. Este vorba despre mâncare reală, proaspătă. Este reconfortant să vezi toate aceste lucruri. Am fost în casele oamenilor, în curţile lor, în fermele lor. Este un privilegiu că am putut să fac toate aceste lucruri“, a spus aceasta.24541piata-vinului-1

Tot ea a declarat că, prin intermediul mâncării, a putut să cunoască mai multe lucruri despre viaţa de familie a românilor, despre moştenirea lor culturală: “a fost foarte aventuros totul, chiar mi-a plăcut foarte mult”.

Totodată, specialistul francez în vinuri Olivier Magny a recunoscut că a venit în România cu multe prejudecăţi, având în vedere “reclama negativă” pe care o fac unele persoane de etnie romă în Franţa.

Am venit cu idei preconcepute, însă am ajuns să avem o mare apreciere faţă de România. Oamenii au fost foarte prietenoşi, calzi şi primitori. A fost un privilegiu să fim aici“, a spus Olivier Magny pentru mediafax.ro

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">