25/10/2020

România va reintra din nou, în carantină?

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a vorbit în cursul zilei de  ieri, despre posibilitatea ca România să intre din nou în carantină.

Acesta a subliniat că, deși numărul cazurilor de COVID-19 a fost mai mic ieri, numărul pacienților din secția de Terapie Intensivă a crescut semnificativ, și este pentru oficialități, un motiv real de îngrijorare.

Nelu Tătaru a răspuns că totul depinde de responsabilitatea cetățenilor și de modul în care aceștia respectă măsurile de siguranță recomandate.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru  a reamintit faptul că gestionarea pandemiei se face în “prespital” și nu în spitale, ceea ce înseamnă că atenția și precauția oamenilor sunt cei mai importanți factori de prevenție.

“Noi avem în evaluare orice scenariu. Întâi trebuie să respectăm regulile și precauțiile. Haideți să gândim ce putem face,  că să nu avem o creștere a numărului de cazuri. Haideți să vedem ce putem face pentru a menține un platou după o lună grea și să ajungem pe o pantă descendentă. Cred că ține doar de noi, dacă vom avea un lockdown sau nu. Din punctul meu de vedere și al Ministerului Sănătății, atâta timp cât suntem vigilenți, respectăm niște reguli, avem acțiuni concrete în unitățile sanitare, dar,  repet ce spuneam de multe ori: nu în spitale se tranșează această pandemie, se tranșează în prespital”, a spus ministrul de resort.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share