Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Marea pregăteală. România va intra în carantină? Cât va dura lockdown-ul?

Ne aflăm la stadiul de mesaje subliminale prin vorbe. Cunoaștem din istoria recentă a anului 2020 că marea pregăteală este urmată de acțiuni restrictive. Așa a fost și la prima stare de urgență și la a doua. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a vorbit în cursul zilei de  ieri, despre posibilitatea ca România să intre din nou în carantină.

Acesta a subliniat că, deși numărul cazurilor de COVID-19 a fost mai mic ieri, numărul pacienților din secția de Terapie Intensivă a crescut semnificativ, și este pentru oficialități, un motiv real de îngrijorare.

Marea pregăteală este urmată de acțiuni restrictive

Nelu Tătaru a răspuns că totul depinde de responsabilitatea cetățenilor și de modul în care aceștia respectă măsurile de siguranță recomandate. Știm ce înseamnă acest avertisment. Este ca un fel de preludiu la următoarea amenințare. Și la fel de bine știm ce reprezintă al treilea pas. El este echivalentul unei noi arestări a României. Cu toții în case. Toată populația, oamenii simpli, vor fi băgați la cutii, restul politicienilor au vile cu lacuri si paduri.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru  a reamintit faptul că gestionarea pandemiei se face în “prespital” și nu în spitale, ceea ce înseamnă că atenția și precauția oamenilor sunt cei mai importanți factori de prevenție. Asta dovedește că atunci când e rău sunt vinovați sclavii iar când e bine este meritul stăpânilor. Teoria asta de secol iobagic nu mai prinde la oricine. Este clar ca lumina zilei că dacă ies prost la alegeri  vor decreta imediat lockdown.

Am vrea să ne înșelăm și să nu fie un preludiu la arestarea României

“Noi avem în evaluare orice scenariu. Întâi trebuie să respectăm regulile și precauțiile. Haideți să gândim ce putem face,  că să nu avem o creștere a numărului de cazuri. Haideți să vedem ce putem face pentru a menține un platou după o lună grea și să ajungem pe o pantă descendentă. Cred că ține doar de noi, dacă vom avea un lockdown sau nu. Din punctul meu de vedere și al Ministerului Sănătății, atâta timp cât suntem vigilenți, respectăm niște reguli, avem acțiuni concrete în unitățile sanitare, dar,  repet ce spuneam de multe ori: nu în spitale se tranșează această pandemie, se tranșează în prespital”, a spus ministrul de resort.

Cât va dura lockdown-ul depinde de rezultatele alegerilor locale de duminică. Oricum nu au fost foarte activi în campanie ceea ce denotă ca PNL-ul merge la două capete, adică poate guverna cu armata și miliția. ASTA ÎNSEAMNĂ O NOUĂ ȘI LUNGĂ STARE DE URGENȚĂ.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share