22/10/2021

ROREG trebuie să devină o forță la nivel național

ROREG – Asociația Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din România și-a stabilit noua conducere și prioritățile pentru perioada de programare 2021-2027
Sorin Maxim, directorul general al Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest – ADR Vest a fost reconfirmat în funcția de președinte, în urma Adunării Generale de astăzi, de la Alba Iulia; iar vicepreședinți au fost aleși Vasile ASANDEI, director general al Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est și Liviu MUȘAT, director general al ADR Sud Muntenia. Durata mandatului noii conduceri este de 2 ani.
Asociația ROREG și-a propus continuarea demersurilor necesare pentru aprobarea celor 8 Programe Operaționale Regionale (POR) și organizarea unor evenimente de promovare a regiunilor.
Două alte obiective au fost setate pentru perioada următoare: simplificarea managementului fondurilor europene și identificarea celor mai bune măsuri de creștere a capacității administrative a autorităților de management din cadrul ADR-urilor, cât și a autorităților publice locale, în calitate de potențiali beneficiari.  „Prioritatea noastră este coordonarea pregătirii perioadei de programare 2021-2027, în care Agențiile pentru Dezvoltare Regională din România îndeplinesc funcția de Autorități de Management pentru POR și gestionează simplu și eficient fondurile europene destinate dezvoltării regionale. Consider că ROREG trebuie să devină o forță la nivel național, ținând cont de experiența pe care am dobândit-o în acești peste 16 ani de funcționare. Avem nevoie de coordonare și este necesară comunicarea către public a activităților pe care le desfășurăm. Din acest punct de vedere, am decis să acționam concentrat și să folosim judicios fiecare Agenție, avantajele pe care le-am obținut prin multă muncă, dar și să optimizăm experiența celorlalți colegi. Vom încerca să facem lobby, pentru a îmbunatăți procesul de dezvoltare regională și pentru a obține resurse cât mai importante pentru acest proces”  a ținut să declare prentru publicația noastră,  Sorin Maxim, președintele Asociației ROREG.

Asociația ROREG este un organism neguvernamental care își propune să acționeze activ pentru atragerea de investiții și dezvoltarea de proiecte, să asigure reprezentativitatea în relația cu instituțiile naționale și internaționale, să susțină și să îmbunătățească atitudinea favorabilă dezvoltării regionale, în rândul administrației publice locale și centrale, altor instituții și organizații de interes public. Activitatea Asociației este în primul rând orientată în folosul cetățenilor din România, care trebuie să beneficieze în mod real de avantajele oferite de atragerea de fonduri nerambursabile prin activitatea celor opt Agenții pentru Dezvoltare Regională din țară.  ROREG își dorește ca la orizontul anului 2030 toate cele 8 regiuni ale României să fie puternice, sustenabile, competitive pe plan european, iar disparitățile între regiuni să fie atenuate, prin susținerea și întărirea proceselor de dezvoltare locală și regională, a cooperării inter-regionale bazată pe aobordarea provocărilor comune și promovarea lecțiilor învățate și a implementării eficiente a fondurilor europene dedicate dezvoltării regionale.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share