29/02/2020

Rovana Plumb respinsă: Am votul a milioane de români care au susținut PSD la europarlamentare

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului Europeana decis, luni, prin vot, că Rovana Plumb și Laszlo Trocsanyi nu sunt apți pentru funcția de comisar european.

“Mulțumesc premierului Viorica Dăncilă și Guvernului României pentru sprijinul acordat pe tot parcursul procesului de numire a comisarului european. Au știut cu toții că mi-aș fi reprezentat țara cu profesionalism și demnitate pe tot parcursul mandatului. Mulțumiri speciale tuturor specialiștilor din DG Move pentru suportul de care au dat dovadă în toată această perioadă.

Am votul a milioane de români care au susținut PSD la europarlamentare și cărora le mulțumesc încă o dată. Rămân europarlamentar al României și voi continuă să apăr drepturile și interesele țării mele în orice situație”, a transmis Rovana Plumb.

Europarlamentarul PSD, Rovana Plumb, i-a acuzat luni pe liderii Opoziției și pe președintele Klaus Iohanniscă i-au blocat candidatura pentru funcția de comisar european. Într-un comunicat de presă, Plumb a susținut că „atitudinea incorectă a Comisiei JURI a fost încurajată de opoziția din România, în frunte cu Președintele Iohannis”. De asemenea, aceasta a vorbit despre „lobby-ul negativ agresiv exercitat de liderul Grupului Europarlamentar Renew Europe, Dacian Cioloș, împotriva României”.

Rovana Plumb a calificat decizia Comisiei JURI ca fiind „profund incorectă”, mai ales după ce ar fi transmis Comisiei că a dat două apartamente în schimbul datoriei de 800 000 de lei, potrivit digi24.ro.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments