Calatoriile aduc fericire

Amintirea este cea care crează bucuria sufletului si atunci este bine sa ne gandim ce actiuni si ce experiente ne raman cel mai mult in memorie si care trezesc emotii o lunga perioada de timp.

fericire

De ce ne indreptam spre magazine cu atata veselie imediat ce avem bani in portofelele noastre? Cu fiecare achizitie noua ne simtim putin mai fericiti, dar cateva zile mai tarziu, aceasta satisfactie este de multe ori disparuta fara urma. Noi, am decis ca a venit timpul sa abordam aceasta problema odata pentru totdeauna si sa intelegem cum putem gasi cu totii fericirea adevarata. Se pare ca principalul impediment al fericirii este adaptarea. De indata ce lucrul pe care l-am cumparat devine obisnuit si plictisitor, nivelul satisfactiei pe care noi il simtim scade brusc si suntem fortati sa cautam o urmatoare achizitie. Acest proces se repeta din nou si din nou.

Vezi aici: 13 monumente istorice misterioase de pe Terra

Cu toate acestea, cercetarea efectuata la Universitatea Cornell a gasit o cale de a sparge acest ciclu daunator. Profesorul de psihologie Thomas Gilovich a aratat ca experimentam aceeasi crestere a fericirii atunci cand cumparam ceva ce ne dorim sau cand calatorim. Dar – si aici este cel mai important punct – cantitatea de fericire pe care o obtinem de la cumparaturi scade in timp, in timp ce amintirile experientei noastre de calatorie continua sa ne furnizeze hormoni de fericire pentru mult mai mult timp.

30 de lucruri marunte care aduc fericire. Iata de ce fericirea consta in lucruri simple
Mergand la diferite tipuri de evenimente neobisnuite, in calatorii, invatam noi abilitati, chiar practicam sporturi extreme – toate acestea reprezinta o sursa ideala de fericire pentru fiecare dintre noi. Un nou telefon sau chiar o masina noua va deveni in cele din urma doar un alt obiect obisnuit pe care il detinem sau mai bine zis vor deveni vechi si depasite. Fiecare noua amintire, pe de alta parte, devine o adevarata sursa de bucurie care ramane cu noi pentru toata viata noastra.

Sursa: bzi.ro

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share