Rovana Plumb, secretar de stat și ministru în ultimele guverne PSD. Propunerile pentru patru portofolii se află pe masa președintelui Iohannis.

Premierul Sorin Mihai Grindeanu a transmis Președintelui României, Klaus Werner Iohannis, propunerile de nominalizare pentru patru portofolii în cadrul Guvernului:

  • Tudorel Toader – Ministerul Justiției,
  • Rovana Plumb – ministru delegat pentru Fonduri Europene,
  • Mihai Tudose – Ministerul Economiei,
  • Alexandru Petrescu – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Propunerile au fost făcută în conformitate cu prevederile art. 85 alin.(2) și  art. 106  din Constituția României, republicată, precum și cu cele ale art. 7 și art. 10 din Legea nr.90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor, cu modificările și completările ulterioare.

Cine este Rovana Plumb

Rovana Plumb (n. 1960) spune in CV-ul postat pe blogul ei in anul 2012, ca este licentiata a Institutului Politehnic Bucuresti – Facultatea „Utilaje si Ingineria Proceselor Chimice”, din anul 1984. În 2015, pe site-ul Guvernului, in versiunea engleza, mai figura si cu studii la ASE Bucuresti – „Cresterea productivitatii muncii in organizarea muncii”. Nu preciza, insa, ce tip de studii au fost acestea, relata atunci Hotnews. … Citeste aici! Intre timp, insa, in 1994, pe cand avea 34 de ani, tanara directoare de la fabrica de cosmetice a intrat oficial in politica, devenind membru al PDSR (actualul PSD), pe vremea cand partidul era condus de Oliviu Gherman. In perioada 2001 – 2004, in Guvernul Nastase, Rovana Plumb a fost presedinta Protectiei Consumatorului, cu rang de secretar de stat. Nastase a avut incredere in ea si a luat-o si trezorier al campaniei lui electorale din anul 2004, pentru prezidentiale. In mai 2012, Victor Ponta ajunge premier si o cheama pe Rovana Plumb de la Bruxelles (unde fusese aleasă europarlamentar în 2009), pentru a-i oferi functia de ministru al Mediului. In martie 2014, inainte de campania lui Ponta pentru prezidentiale, Rovana primeste un portofoliu cu greutate electorala mare: Ministerul Muncii.

Cine este Tudorel Toader

Prof.univ.dr. şi rectorul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ (UAIC) din Iaşi, Tudorel Toader a fost judecător al Curţii Constituţionale a României până în 2016. Acesta a devenit cunoscut după ce a refuzat să semneze Erata de la CCR pe referendumul de demitere a lui Traian Băsescu din 29 iulie 2012 când s-a stabilit cvorumul. Citește aici!

În declaraţia sa de avere, depusă anul trecut, Tudorel Toader deţine numeroase terenuri agricole şi forestiere în judeţul Vrancea. Cea mai mare suprafaţă este de 2,3 hectare de teren şi a fost cumpărată în 2005. Rectorul mai multe apartamente şi case în Iaşi şi Vrancea. Totodată, acesta are contractate credite de peste 80.000 de euro scadente în 2023. Veniturile declarate la mijlocul lui 2016 ajung la peste 266.500 lei anual, ca profesor la Facultatea de Drept şi peste 207.000 lei anual ca judecător al Curţii Constituţionale. Soţia lui Tudorel Toader este cadru didactic la Universitatea de Medicină „Gr. T. Popa“ şi medic primar la Spitalul „Sf. Spiridon“ din Iaşi.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share