S-a făcut dreptate pentru minerii din Oltenia și energeticieni

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis recunoașterea condițiilor de muncă din perioada 2001-2021, ca fiind condiții speciale, iar vârsta de pensionare a minerilor  și energeticienilor se va reduce cu 13 ani!

Așadar, după mai bine de doi ani în care minerii și energeticienii au protestat și au luptat pentru drepturile lor, legea le face dreptate și este de partea lor. Pentru respectarea legii au luptat  cei de la Sindicatul Energia Rovinari,  împreună Manu Tomescu, care demonstrează încă odată, dacă mai era cazul, că știe să lupte pe toate fronturile și este dedicat salariaților companiei.

„Nu sunt nicidecum vreun erou! Sunt doar un simplu om, un salariat al Complexului Energetic Oltenia și un lider al Sindicatului Energia Rovinari care își respectă până la capăt și în orice situație statutul de a fii sindicalist! Vă rog să îi apreciați și să îi felicitați în egală măsură pe toți cei care s-au luptat alături de mine! Puterea politică din Parlamentul României joacă încă o scenetă de teatru în Comisia de Muncă, sceneta fiind una prin care se vor preface încă odată că ei fac politică și legi pentru binele oamenilor de rând, când de fapt,  nu le pasă nici cât negru sub unghie de situația disperată, în care se află majoritatea salariaților din C.E.Oltenia, în contextul în care compania este supusă unui PROGRAM DE ÎNCHIDERE ACCELERAT a grupurilor energetice pe cărbune, forța de muncă din subunitățile de producție este una dintre cele mai îmbătrânite și imbolnavite dintre toate celelalte activități din industria românească, lipsurile și eforturile din fluxul de producție sunt din ce în ce mai mari, stresul și afecțiunile acumulate în ultima perioadă au depășit de mult limitele unor condiții de muncă și de viață, decente, și mai ales în siguranță, iar speranța de viață este redusă sub cel mai jos prag, în comparație cu celelalte categorii profesionale din România!
În funcție de cât de repede se vor debloca și aplica prevederile legii nr.197/2021, SEZONIERII angajați în ultima perioadă cu contracte de muncă pe perioadă DETERMINATĂ, vor avea o șansă de a-și păstra locurile de muncă și de a rămâne mai departe în companie!” a transmis liderul Manu Tomescu.

 

 

 

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share