Mediul de afaceri hunedorean din domeniul agricol trebuie să fie stimulat

Județul Hunedoara se află pe drumul modernizării agriculturii și al creșterii potențialului agricol, iar vizita de astăzi este o dovadă puternică în acest sens.

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a participat la o întâlnire tehnică de lucru cu ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Petre Daea și omologul său din Regatul Hașemit al Iordaniei, Khaled Hneifat, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, primarul comunei Romos, Mihaela Csatlos-Koncz, reprezentanți ai instituțiilor publice cu expertiză în domeniul agriculturii și mai mulți fermieri hunedoreni și din țară, întâlnirea fiind desfășurată la ferma de ovine din comuna Romos, județul Hunedoara.

În cadrul vizitei oficiale au fost discutate modalitățile de intensificare a cooperării între cele două state, accent fiind pus pe schimburile comerciale în domeniul agricol.  Datorită eforturilor depuse de fermieri și de specialiștii din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, România are șansa uriașă de a transforma agricultura românească într-una competitivă!   „Cred că este foarte important ca mediul de afaceri hunedorean din domeniul agricol să fie stimulat și expus oportunităților de dezvoltare de pe piețele externe, iar vânzarea produselor hunedorene autohtone în alte țări reprezintă o modalitate pentru a realiza acest deziderat. România este un agent furnizor important de ovine și grâu pentru Iordania și consider că schimburile comerciale trebuie ridicate la un nivel cât mai înalt. Un bun exemplu de urmat, care ne aduce cinste și de care suntem mândri, este reprezentat de hunedoreanul Dumitru Andreșoi, cel mai mare crescător de ovine din țara noastră, prezent la această întâlnire bilaterală deosebit de importantă, ”  a declarat prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian.

”Această vizită este un privilegiu pentru noi,  cu atât mai mult,  cu cât cei doi demnitari și-au manifestat dorința de a vizita o fermă de ovine din comuna Romos. Mă bucur că activitatea fermierilor hunedoreni este prezentată ca exemplu solid de bună practică în domeniul zootehniei la nivel european! Datorită eforturilor depuse de fermieri și de specialiștii din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, România are șansa uriașă de a transforma agricultura românească într-una competitivă! Județul Hunedoara se află pe drumul modernizării agriculturii și al creșterii potențialului agricol, iar vizita de astăzi,  este o dovadă puternică în acest sens” a spus și președintele CJ. Hunedoara, Laurențiu Nistor.

 

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share