Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

S-a lansat filmul spectacolului “Vlad Voievod Draculea” din Targoviste

10382451_10203239452719943_2193848634899129212_n

Aseara la orele 19:00 la teatrul Tony Bulandra a avut loc lansarea filmului spectacolului medieval “Vlad Voievod Draculea”, spectacol ce s-a jucat la prima editie in luna iunie a acestui an in orasul Targoviste.

Spectacolul a fost pus in scena de catre trupa de cascadori “Lupii albi” – Bogdan Jianu, Adrian Pavlovschi, Cosmin Padureanu, Vlad Mirita, Liviu Subtirica alaturi  de Carmen Tanase, George Alexandru, Boris Petroff, Dan Motanu, Mohamed Jbara, actori ai Teatrului Municipal Tony Bulandra, Liviu Cheloiu, Sebastian Balasoiu, Puiu Jipa, Antonia Ionescu, Radu Campean, Bogdan Farcas, Ioana Farcas, Roxana Chiperi.

Asa cum au mentionat atat edilii orasului cat si cei din echipa de casacadori, totul a plecat de la un vis, acela  de a-l pune in scena pe Vlad Voievod Draculea chiar la el acasa.

Ciprian Prisacaru, primarul interimar al orasului ne-a declarat:10578078_778288112232502_2051110556_n

Acest proiect a luat nastere acum un an de zile in urma unor colaborari intre Primaria Municipiului si Consiliul Judetean Targoviste. Vreau sa mentionez numele lui Gabriel Boriga care la vremea aceea a fost unul din initiatorii acestui proiect, nu se putea face altfel decat in urma unei colaborari, pentru ca acolo unde exista comunicare si colaborare mai ales intre institutiile importante, roadele sunt cele pe care le-ati vazut in orasul nostru in aceste zile. Vreau sa multumesc trupei de actori Lupii Albi si tuturor celor care au fost alaturi de acest proiect. Cum putea fi promovat Dracula mai bine daca nu aici, la el acasa, in decorul natural pe care doar la Targoviste il gasim, nicaieri in alta parte. Sunt convins ca orice alt décor de pe mapamond nu poate fi mai bun decat decorul natural.”

De asemenea coordonatorul acestui proiect, Alina Dumbrava sutine ca “filmul pe care il veti vedea nu este un film clasic, este un spectacol, un vis implinit, un vis al orasului Targoviste, un vis al unei echipe, care atunci cand se terminau repetitiile nu mai voiau sa plece. Motiv pentru care cei mai multi dintre ei se afla aici in sala sa vada munca pe care au depus-o si ce au realizat, sa vada ce contributie au adus municipiului Targoviste.”

Dupa vizionarea filmului si in urma unor ropote sincere de aplauze si pline de admiratie si bucurie, Bogdan Jianu, vizibil emotionat ne spune ca tocmai aceste emotii si sentimentele de prietenie dintre ei au reusit sa sustina acest proiect si echipa extraordinar de bine inchegata.

Toti am simtit la fel si de aici am inceput sa construim. Din punct de vedere tehnic filmul are foarte mult imperfectiuni. Cu toate acestea desi este filmul unui spectacol, seamana totusi foarte mult cu un film adevarat. Candva, daca vor fi bani il vom face” a declarat Bogdan Jianu.10634235_778288118899168_1047422837_n

Sa nu uitam ca la acest spectacol s-a muncit peste doua luni de zile, sute de ore de munca, zeci de oameni implicati, atat tehnic cat si strategic . Recuzita, figuratia, actorii, cascadorii, regizorul , au fost elementele de care a fost nevoie pentru ca in final sa sa se realizeze acest film.

Bogdan Jianu a tinut sa mentioneze ca spectacolul a avut loc in special si datorita echipei de figuratie pe care a reusit foarte frumos sa o lege aici la Targoviste si de care este extrem de mandru. Oameni care au vrut sa puna in valoare statutul istoric brav al cetatii si au realizat un lucru colosal. O mana de tineri inimosi ce au avut ambitia de a merge mai departe si nu s-au lasat invinsi de antrenamentele epuizante si programul spartan pe care l-au avut de-a lungul repetitiilor.

Alaturi de el pe scena a urcat si colegul sau, Vlad Mirita, cel care i-a stat alaturi in rolul capitanului Corbea si care ne-a reamintit inca o data cata munca a fost depusa pentru realizarea acestui spectacol, in special de catre Bogdan Jianu care a avut mai multe roluri de la regizor, actor, cascador, organizator, montajul filmului, intregul ansamblu a fost atent si riguros monitorizat de catre acesta.

“Sunt foarte multe imperfectiuni insa cred ca am reusit sa facem ceva frumos. Putea iesi si mai bine dar era nevoie de foarte multi bani. Am compensat foarte mult prin sufletul pe care l-am pus. La spectacolul din iunie Bogdan Jianu a tinut totul in mana, nu doar rolul principal. Timp de 3 saptamani si jumatate l-a tocat pe baiatul de la montaj, acest film este un inceput de drum si cred ca este unul destul de bun”, ne-a marturisit Vlad Mirita.

Iata ca Targovistea este pamantul roditor in care istoria, cultura si oamenii inimosi reusesc sa faca diferenta si sa puna acest oras acolo unde ii este locul, printre marile capitale culturale ale lumii.

Zilele Cetatii in Targoviste au fost un prilej pentru ca evenimentele si oamenii deosebit de importanti ce au calcat pamantul lui Vlad Voievod Draculea in aceste zile, academicieni, critici literari, istorici importanti, actori, oameni de cultura, sa intareasca imaginea frumoasa a acestui oras si sa- l promoveze cu mandrie oriunde in lume.

citeste si INTERVIURILE CU ACTORII DIN SPECTACOL

10367170_10152193205364639_7836633069524088465_n IMG_5950 IMG_5983 IMG_5898 10704825_778288068899173_1448416391_n 8 5 4

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share