Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

S-a redeschis pentru credincioși Domul Catolic din Piața Unirii

S-au terminat lucrările de restaurare a Domului Catolic Sf. Gheorghe din Piața Unirii, lucrări ce au fost realizate cu fonduri europene, valoarea totală fiind de 21.767.121,96 de lei, din care 21.316.962,01 lei, fiind finanțare nerambusabilă. Așa zisul Noul Dom, complet restaurat și renovat a fost sființit în aceste zile, de față fiind o mare mulțime de oameni, dar și invitați din țară și străinătate.
Lucrările de renovare a Domului Catolic au durat patru ani, fiind folosite cele mai bune materiale, de cea mai bună calitate. Au fost restaurate interiorul catedralei, imprejurimile, curtea interioară, aleile de acces, totul pe o suprafață de aproape 1500mp. Chir și cripta de sub sanctuarul Domului unde își duc somnul de veci mai multe personalități ale Timișoarei , dar și preoți care au slujit în Biserica Catolică din Piața Unirii.
Acum după restaurare se are în vedere introducerea Domului în circuitul turistic prin tururi ghidate.
La slujba de sfințire au vost prezenți reprezentanți ai mai multor confesiuni de pe teritoriul României, senatori, deputați, oameni politici locali printre care primarul Timișoarei, Dominic Fritz, președintele CJ Timiș, Alin Nica, dar și I.P.S. Ioan Selejan, de la Mitropolia Banatului.
Slujba de sfințire a Domului Catolic a fost făcută de către un sobor de 20 preoți, în trei limbi – română, germană și maghiară.
Asistența a fost una destul de numeroasă, că pe lângă faptul că Domul s-a dovedit a fi neîncăpător, a fost nevoie ca organizatorii să instaleze mai multe scaune dar și panouri Tv pentru cei de afară, unde mai bine de jumătate de piață a fost plină, organizatorii împărțiind celor de afară cozonac și apă.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share