01/08/2021

” Să fim uniți cei de acasă cu cei plecați în alte țări”

La invitația Asociației Românilor Uniți din Toscana (Associazione rumeni uniti Toscana), președinte Stela Tomoioagă, europarlamentarul PPU (social-liberal), Maria Grapini,  a fost prezentă , duminică, la Florența pentru a acorda premii unui număr de 15 români care au reușit în profesia lor, în Italia.

Mulțumesc Asociației românilor din Toscana și televiziunii Duri care m-au invitat la prima ediție a Galei A.C.T (Antreprenoriat-Cultură-Tradiții) – Diaspora pentru a decerna premiile. Cred că avem români talentați și harnici care reușesc să își pună în valoare vocația, oriunde sunt! Îi felicit, sunt mândră de ei, și le doresc mult succes! Personal, doresc să revină acasă, în Romania noastră, unde este atâta nevoie de fiecare dintre ei! Pentru asta, trebuie însă să le oferim încredere că se poate să-și pună în valoare competențele și că pot avea un trai bun alături de familiile lor!”, a precizat Maria Grapini, Gala premiilor ACT” (Antreprenoriat-Cultură-Tradiții) a avut loc, în perioada 17-19 iulie 2021, la Florența, cu scopul de a fi cât mai aproape de conaționalii noștri, de a premia și promova atât mici  cât și mari antreprenori români din Diaspora, oameni care, în ciuda faptului că sunt departe de țara lor, continuă să ne facă cunoscută istoria și tradițiile și să promoveze cu succes cultura românească dincolo de hotare” a ținut să declare europarlamentarul român.

Premiile au fost  acordate pe cele trei categorii, și anume: Antreprenoriat (Chirilă Emanuel-IT, Reileanu Florentina – Lanț de magazine cu produse românești, Drăgușinoiu Elena Mihaela – Florării, Berecici Miriana – creator parfumuri). Cultură ( Enache Aurelia – Poezii, Pușcaș Mihaiela Claudia – Proză, Balau Aurelia – Pictură, Pop Cristina – Fotograf) și Tradiții (Neacșu Mihaiela – Creator costume populare, Grad Liliana – Hand Made, Gherman Mihaela, Anghel Monica și Kelemen Mirela – Soliste de muzică populară, doine).

Am premiat 15 români și am fost onorată să primesc Trofeul Galei! Am stat șase ore împreună cu români minunați și am putut afla problemele lor, durerea sufletească,  pentru că se simt abandonați! Să fim uniți, cei de acasă,  cucu cei plecați în alte țări! Am fost primită tradițional, cu pâine și sare! M-am bucurat mult că la acțiune au participat și reprezentanță ai administrației locale italiene și reprezentantii Consulatului român!  Felicit organizatorii! A fost o acțiune de excepție!” a conchis europarlamentarul Maria Grapini.

”Asociația Românii Uniți din Toscana mulțumește invitatei noastre de onoare europarlamentar Maria Grapini, domnului consul Edmund Neagoe, consilier Giorgetti Fabio, consilier Barbara Felleca de la primăria Firenze și tuturor participanților și premianților noștri. Proiectul nostru pentru premiera ACT va continua în fiecare an, pentru a ne mândri de toți românii noștri de pretutindeni!Vă iubim români dragi, te iubim Românie!” se arată în mesajul asociației organizatoare.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share