Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

”Să identificăm împreună oportunități, tendințe și teme relevante, cu impact major pentru România, care ar putea fi abordate în activitatea de audit”

Curtea de Conturi a găzduit, la sediul central din București, prima reuniune a Consiliului Consultativ format din reprezentanți ai mediului academic, societății civile și mediului de afaceri. Consiliul este inițiat la nivelul instituției supreme de audit a României și are rolul de a sprijini Curtea în calitate de expert consultativ și ca sursă de cunoaștere, informații, date și analize de înaltă calitate și credibilitate, care ar putea fi utilizate în luarea unor decizii strategice și în identificarea unor potențiale teme de audit.

La prima întrunire a Consiliului, prezidată de președintele Mihai Busuioc, au participat reprezentanți de prestigiu ai mediului academic, ai societății civile și sectorului privat din România.

În cadrul întâlnirii, președintele Curții a prezentat principalele obiective ale Consiliului și modul de funcționare a acestuia, iar membrii forului consultativ au expus așteptările pe care le au, cu privire la această formă de colaborare.

”Este deosebit de util pentru noi, ca instituție supremă de audit, să cunoaștem așteptările părților interesate cu privire la activitatea Curții de Conturi în următorii ani. Ne dorim ca în cadrul dezbaterilor pe care le vom avea în cadrul Consiliului Consultativ să identificăm împreună oportunități, tendințe și teme relevante, cu impact major pentru România, care ar putea fi abordate în activitatea de audit”  a subliniat președintele Mihai Busuioc.
Din Consiliul Consultativ fac parte: din mediul academic rectorii Universității din București, Academiei de Studii Economice, Universității Politehnica din București, Universității ”Babeș-Bolyai” Cluj Napoca, Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universității de Vest din Timișoara, Universității Naționale de Apărare ”Carol I”; din societatea civilă  reprezentați ai conducerii Expert Forum, Funky Citizens, Institutului Aspen România, Institutului pentru Politici Publice, Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile; din mediul de afaceri  reprezentanți ai conducerii Coaliției pentru Dezvoltarea României.

Într-o primă fază pilot, timp de un an, Consiliul se va reuni semestrial, iar întâlnirile consultative vor fi prezidate de Președintele Curții.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share