19/09/2021

”Să iubim TIMIȘOARA, să o promovăm și să ne implicăm pentru dezvoltarea ei!”

Pe 3 august 1919, Timișoara și Banatul s-au alipit României Mari.

Atunci, în orașul de pe Bega, au intrat trupele române, iar Banatul a fost readus în graniţele țării. Momentul a fost unul înălțător și emoționant. Dorobanţii Armatei Regale Române, sub comanda colonelului Virgil Economu, au intrat, în data de 3 august, în Timişoara, şi au instaurat administraţia militară română pe teritoriul judeţului Timiş-Torontal. Aceștia au fost primiți de prefectul Aurel Comșa, primarul Iozsef Geml și alte oficialități ale orașului.

La ceas aniversar, europarlamentarul PPU (social-liberal), Maria Grapini, a transmis un mesaj orașului și locuitorilor Timișoarei:

Dragi timișoreni,

Mulțumesc Timișoarei pentru viața frumoasă pe care o trăiesc aici, alături de cei dragi! Ziua Timișoarei este ziua noastră, a tuturor, un moment de mare sărbătoare! Trebuie să milităm împreună pentru dreptate și adevăr, să fim implicați, să ne pese! Să fim buni timișoreni, buni români, patrioți, cu toții! Să ne respectăm valorile, tradiția și cultura românească! Să iubim Timișoara, să o promovăm și să ne implicăm pentru dezvoltarea ei! La mulți ani și sănătate! La mulți ani, timișorenilor aflați în lumea aceasta mare, sunt cu sufletul alături de ei!”.

De menționat că ziua de 3 August a devenit Ziua Timişoarei în anul 1999, prin Hotărârea Consiliului Local nr. 217.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share