Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Se devoalează mascarada: Lucrătorii feroviari din Franța amenință cu greva dacă se va impune pașaport sanitar călătorilor

Nici marile lanțuri de supermarketuri nu acceptă ca guvernul francez să impună clienților triaje medicale. Ceea ce Macron a anunțat cu surle și trâmbițe se pare ca a fost doar un fâs.

Se devoalează mascarada

Sub presiunea protestelor, parlamentul francez face compromisuri. Personalul sanitar care nu se vaccineaza nu va fi licenţiat, iar centrele comerciale sunt scutite de obligativitatea paşaportului sanitar, informează Mediafax.

În ciuda insistenţelor Guvernului, legislativul a decis să excepteze centrele comerciale de la obligativitatea paşaportului sanitar. Dar nu este vorba numai de centrele comerciale ci de mai multe sectoare publice cum ar fi și cel feroviar. Deși presa aservită guvernelor nu a dat publcității protestele care au avut loc în ultima perioadă, acestea au avut un impact major în țări precum Franța, Germania, Marea Britanie.

Citește și: Promovare online – Advertoriale la prețuri fără concurență

Paşaportul rămâne valabil pentru spectacole, cinema, muzee, săli de sport şi, începând cu 1 august, în restaurante – inclusiv pe terase, baruri, transport pe distanţe lungi. Prevederile acestei legi ar urmă să fie aplicabile până la mijlocul lui noiembrie şi nu până la sfârşitul anului cum ar fi dorit Guvernul.

Peste 160.000 de persoane au manifestat peste tot în Franţa sâmbătă, împotriva restricţiilor, în timp ce epidemia câştigă teren. Ultimele informaţii ne arată că limita de alertă a fost depăşită în toată Franţa metropolitană. La fel de îngrijorător este însă şi semnalul tras de lumea culturii. La o săptămâna de la debutul aplicării noilor restricţii, frecventarea cinematografelor şi a teatrelor a scăzut cu până la 75%, ceea ce este o adevărată catastrofă după un an şi jumătate de restricţii de tot felul.

După ce sute de mii de fani au respirat nas în nas la campionatul european de fotbal, după ce arenele au fost pline-ochi, nu mai poți minți nici pe cel mai credul cetățean de existența vreunui virus. Unul dintre cele mai puternice sindicate din transportul feroviar, Sud Rail, cere membrilor săi să nu efectueze controale de pass sanitar la bordul trenurilor şi ameninţă cu greva dacă se vor aplică sancţiuni lucrătorilor care nu se vaccineaza. Altfel spus, Franţa stă pe un butoi cu pulbere, iar Germania este aproape în război civil. Protestele de la Berlin a fost de fapt o bătălie între manifestanți și poliție.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share