Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Salvamont Dâmbovița- acțiune de salvare în zona Dichiu- Piatra Arsă

Am primit pe adresa redacției un comunicat de presă din partea Salvamont Dambovița în care suntem informați de o acțiune care a avut loc ieri, în zona Dichiu- Piatra Arsa, acolo unde se afla o persoană inconștientă, politraumatizată în urma unui accident de bicicletă. Echipa Salvamont a intervenit în cel mai scurt timp pentru stabilizarea pacientului, urmand ca acesta să fie transportat ulterior cu un echipaj SMURD la Spitalul de Urgență Târgoviște.

Redăm integral comunicatul de presă:

salvamont smurd

”Astazi, 19 iunie 2016 în jurul orei 18:30 am fost solicitați de către Dispeceratul Național Salvamont să intervenim în zona Dichiu – Piatra Arsă acolo unde se afla o persoană inconștientă, politraumatizată în urma unui accident de bicicletă.
O primă echipă formată dintr-un salvator montan și asistent medical s-a deplasat la locul mai sus menționat cu SSV-ul din dotare, ajungând în aproximativ 20 de minute.
O a doua echipă formată din doi salvatori montani și medic au plecat cu mașina în sprijinul primei echipe.
Pe drumul către zona Dichiu – Piatra Arsă am beneficiat de sprijinul Jandarmeriei Montane Peștera care a deschis drumul, permițând accesul autovehiculului Serviciului Public Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița.

La fața locului se află o tânară în varsta de 22 ani, conștientă, politraumatizată, cu multiple plăgi și escoriații localizate la nivelul membrelor și la nivelul capului ce se află într-o ușoară stare de hipotermie.
Cu ajutorul Jandarmeriei Montane de la posturile Peștera și Zănoaga care a dirijat traficul și a semnalizat corespunzător zona accidentului, am stabilizat victima și am imobilizat-o pentru a putea fi transportată la cea mai apropiată cabană. Ajunși la Cabana Dichiu înaintea ambulanței victima a beneficiat de tratament IV pentru a putea fi transportată mai apoi la spital. Dupa aproximativ 10 minute a sosit la cabana si echipajul SMURD care a preluat victima la ora 19:55 și a transportat-o la cea mai apropiată unitate spitalicească.”

Imagini needitate Salvamont Dambovița:

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">