Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

SALVAMONT DAMBOVITA – actiuni in sprijinul turistilor

Operatiuni incheiate cu succes de catre echipa Serviciului Public Judetean Salvamont Salvaspeo Dambovita in acest weekend, cand doi turisti au avut nevoie de interventii si ingrijiri medicale. Zonele in care turistii au intampinat probleme au fost Pestera Ialomitei si traseul Pestera-Babele in locul numit- Saritoare. Redam intergal comunicatul de presa primit pe adresa redactiei Oficial Media:
In cursul zilei de 2 Aprilie 2016, am fost solicitati sa intervenim in doua situatii ce necesitau ingrijiri medicale de urgenta.
            Prima interventie a avut loc la Pestera Ialomitei, iar o echipa a Serviciului Public Judetean Salvamont Salvaspeo Dambovita a ajuns in cel mai scurt timp, gasind un turist cu o plaga la nivelul scalpului ce a necesitat oprirea hemoragiei si bandajarea plagii sangerande.
            O a doua interventie a avut loc in a doua parte a zilei, echipa fiind solicitata sa intervina in partea superioara a Saritorii de pe traseul ce leaga Pestera de Babele. Patru salvatori montani s-au deplasat cu SSV-ul din dotare pana la locul unde drumul a permis, apoi pe jos, ajungand la victima in aproximativ 30 de minute.
           Turistul, ce nu avea cetatenie romana acuza dureri de intensitate moderata la nivelul articulatiei inferioare a membrului inferior drept.
           Asistentul medical al echipei a imobilizat articulatia inferioara, iar apoi a fost transportat cu ajutorul targii UT 2000 pana la locul unde se afla SSV-ul.
           Victima a ajuns la Baza Salvamont Salvaspeo Dambovita la ora 19:20 unde a beneficiat de un control amanuntit din partea medicului echipei, acesta concluzionand ca este vorba de o fractura.
          Dupa ingrijirile medicale aplicate, victima a refuzat transportul cu ambulanta si a ales sa paraseasca zona cu autoturismul personal.
IMG_3493
IMG_3506
IMG_3505
IMG_3503
Distribuie acest articol Oficial Media
Share