21/10/2020

SALVAMONT DAMBOVITA IN SPRIJINUL TURISTILOR LA PESTERA IALOMITEI

Pestera Ialomitei fiind unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Muntii Bucegi, a avut nevoie in aceasta perioada a anului de sprijinul salvatorilor montani, echipa a Serviciului Public Salvamont Salvaspeo Dambovita, condusa de Prof. Doru Deaconescu.

Acestia au intervenit cu materiale antiderapante pe zona de acces in pestera, fluxul turistic fiind ridicat si pe timp de iarna, dupa ce, in august 2015 a fost finalizata modernizarea si reabilitarea prin proiecte europene a Pesterii Ialomita, unul dintre cele mai impozante monumente ale naturii din Romania.

“Astazi, 30 Noiembrie 2015, Serviciul Public Judetean Salvamont Salvaspeo Dambovita a mobilizat un numar de 4 salvatori montani ce au venit in spijinul turistilor ce viziteaza Pestera Ialomitei, imprastiind materiale antiderapante pe tot parcursului drumului de acces.
In urma caderilor de zapada din ultimele zile si a temperaturilor scazute s-a format un strat de gheata ce face ca accesul catre Pestera sa fie unul foarte riscant.
In ciuda conditiilor meteo nefavorabile sunt foarte multi turisti ce viziteaza Pestera Ialomitei fapt pentru care Serviciul Public Judetean Salvamont Salvaspeo Dambovita cu ajutorul ATV-ului din dotare a venit in sprijinul turistilor, actiune ce va continua pe intreaga perioada de iarna, astfel putand sa previna posibilele accidente.

Va reamintim ca persoanele aflate in dificultate pot apela 24h/24, 7 zile din 7 la numarul de telefon 0726.686.685”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share