17/10/2021

Salvamont Dâmbovița: Intervenție în zona Dichiu-Piatra Arsă

In cursul zilei de duminica, 29 decembrie 2019, echipa Salvamont Salvaspeo Dambovita a primit un apel la ora 15:38 din partea Dispeceratului National 112 prin care se solicita interventia de urgenta in zona Dichiu-Piatra Arsa. 
Doua turiste impreuna cu trei copii se aflau intr-un autoturism iesit in afara partii carosabile, pe drumul ce leaga Saua Dichiu de Piatra Arsa, drum inchis pe perioada iernii.
salvamont
Echipa de salvatori montani ajunsa la fata locului in aproximativ 30 de minute (de la baza de salvare montana Pestera) a reperat autoturismul ce se afla la aproximativ 2 km de Saua Dichiu. In urma unei scurte evaluari s-a constatat ca persoanele implicate nu necesitau asistenta medicala. Autoturismul a fost repus pe partea carosabila cu ajutorul masinii de serviciu dotata cu troliu si adus in conditii de siguranta in zona cabanei Dichiu.
Din cauza conditiilor meteo nefavorabile cu vant la rafala de 80-100km/h, temperatura -12C, viscol,  durata intregii operatiuni a fost de aproximativ o ora.
Mentionam faptul ca in urma apelului la 112 au mai fost alertate si prezente la interventie: Jandarmeria Montana, un echipaj de pompieri, un echipaj SMURD si un echipaj SAJ.
Comunicat de presă Salvamont Dâmbovița
Distribuie acest articol Oficial Media
Share