Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Șanțul și Valul Cetății din Târgoviște vor intra în reabilitare

Săptămâna aceasta, a fost semnat contractul de proiectare pentru una dintre cele mai importante investiții din istoria municipiului Târgoviște, respectiv “Valorificarea și Amenajarea Peisagistică a Șanțului și a Valului Cetății”.
Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, pe pagina de social media:
  •  Intervențiile vizează o suprafață de aproximativ 61.000 mp. și presupun, în linii mari, amenajarea și valorificarea peisagistică integrală a obiectivului de investiții, realizarea de rețele de utilități, camere de supraveghere video, vitrine de expunere, sisteme de prezentare audio-video, ecologizarea tuturor sectoarelor, demolarea tuturor construcțiilor parazitare, etc.
  • Obiectivul specific al proiectului, în valoare de aproximativ 18.000.000 de euro și finanțat din fonduri europene, constă în promovarea dezvoltării integrate a patrimoniului cultural prin punerea în valoare a potențialului turistic al obiectivului de patrimoniu – Șanțul și Valul Cetății Târgoviștei, precum și creșterea numărului de turiști și plasarea hotărâtă a municipiului Târgoviște pe harta turismului național și internațional.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share