Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Sarbatori mai frumoase pentru o familie din Dragomiresti

Presedintele Consiliului Judetean Dambovita, Adrian Tutuianu  a inspectat stadiul lucrarilor la constructia unei case, actiune care face parte dintr-un proiect social. 
Este vorba despre o familie alcatuita din cinci membri (doi adulti si trei copii minori) care locuiau in conditii improprii si ar fi fost supusi  separarii copiilor de familia naturala.

Primaria si Consiliul Local Dragomiresti, Consiliul Judetean Dambovita si Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Dambovita  in parteneriat cu Fundatia “Sera” au dispus o ancheta sociala si au ajutat ca familia Stegaru sa aiba acum de sfintele sarbatori pascale speranta ca in curand vor locui intr-o casa cu toate conditiile unui trai decent.

Adrian Tutuianu, presedintele Coniliului Judetean Dambovita:
“Eu militez la pentru  reintegrarea copilului in familia naturala, avem nevoie de o modificare a cadrului legislativ, care sa permita directiei ca in contul sumelor pe care le alocam catre Directia Protectiei copilului sa facem si astfel de gesturi. Aici lucram cu Fundatia Sera si cu ce mai recuperam din diverse lucrari de demolare pe care le facem de la locuintele protejate de la Gura Ocnitei si de la Pucioasa.
Initiativa a apartinut doamnei director Cristina Bucur si s-a raliat si la aceasta initiativa si primarul localitatii care a pus la dispozitie terenul si se va ocupa de lucrarile de alimentare cu energie
electrica.”

Cristiana Bucur, Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa:
“Impreuna cu domnul primar care ne-a pus la dispozitie acest teren, noi am pornit constructia casei aducand material, vor fi aduse si din recuperari asa cum a mentionat si domnul presedinte, dar sunt in stare buna, termopan, geamuri si usi iar tot ce vedeti aici, inclusiv acoperisul sunt materiale noi.
Tot astazi pentru ca se apropie sarbatorile am cumparat la copilasi imbracaminte, incaltaminte, dulciuri si mancare sa aiba pentru masa de Paste. Este un caz ce merita sa fie mediatizat si dat exemplu si altor familii, pentru ca familia este prezenta 24/24 pe acest santier, nu si-a batut joc de nimic din ce le-am adus noi, chiar si materialele pentru construit le pazesc noaptea, tocmai pentru ca isi doresc foarte mult aceasta casuta.”

Dragoş Vlădulescu, primarul localitatii Dragomiresti:
” Este important de stiut ca Primaria Dragomiresti a pus la dispozitia familiei respective un camain de casa pe legea 15/ 2003, deci este gratuit, de asemenea printr-o hotarare de consiliu local am disponibilizat 3000de lei pentru a realiza alimentarea cu energie electrica si alimentarea cu apa. De asemena Primaria Dragomiresti a sprijinit si cu forta de munca, pentru faptul ca noi avem angajate cateva persoane care au sprijinit aceste lucrari de constructie.”


Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">