Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Scafandrii salvamontiști se întâlnesc la Gura Apei în județul Hunedoara

Începând de mâine și până la finalul acestei săptămâni, Salvamont Romania prin Subcomisia Scufundări organizează Sesiunea anuală de pregătire centralizată a scafandrilor salvamontiști din Romania, ediția a V-a , eveniment ce se va derula în perioada 21-25.07.2021 în zona Lacului de Acumulare Gura Apei, Jud. Hunedoara.
Acțiunea este inclusă în calendarul de formare profesională și specializare al Salvamont Romania, se adresează scafandrilor angajați și voluntari din cadrul Serviciilor Salvamont, membri ai echipelor județene de scafandri și își propune crearea unui cadru adecvat pentru schimbul de experiență dintre echipele de scafandri salvamont din țară, pregătirea continuă a scafandrilor, aplicarea procedurilor de scufundare specifice și stabilirea obiectivelor pe termen scurt și mediu ale Subcomisie Scufundări din cadrul ANSMR.
La acțiune vor participa  trei instructori și 22 de scafandri salvamontiști din județele Arad, Cluj, Gorj, Harghita, Hunedoara și Mureș .
Pe lângă calificarea profesională de salvator montan, scafandrii din cadrul structurilor Salvamont dețin specializări de Rescue Diver, Cave Diver, Close Circuit (Reabreather), Tehnical Diver putând realiza scufundări până la adâncimea de 100 metri,  putând derula acțiuni de salvare recuperare în ape libere, lacuri montane, peșteri active, etc.
Salvamont Romania,  are ca preocupare permanentă  asigurarea celor mai bune servicii de salvare în munți.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share