03/08/2021

Corneliu Ștefan: Weekend-ul acesta putem merge, în siguranță, la Festivalul „Peștera-Padina”

UPDATE ora 17.00:

”Așa cum am promis, am adus în munte proiectanții care vor înainta soluția tehnică pentru refacerea drumului distrus de debitul mare al Ialomiței din zona Cheile Tătarului.
În cel mai scurt timp, vreau să începem lucrările la drumul și podurile afectate de apele rîului Ialomița care, din spusele specialiștilor, niciodată nu au fost atât de mari în zona Cheile Tătarului.
În primă fază, trebuie reparate apărările de mal și racordurile pod-rampă care au fost avariate de aluvinile și materialul lemnos aduse de ape, iar zidurile de rambleu din piatră, trebuie consolidate prin refacerea fundațiilor.
În urma acestor lucrări, se poate trece la reconstruirea terasamentului drumului și a întregului sistem rutier.
De asemenea, vreau să vă anunț că, în mai puțin de 24 de ore de la viiturile de ieri-noapte, am redat circulației podul peste Ialomița spre Cabana Horoabele, dar am redeschis și Peștera Ialomiței.” (Corneliu Ștefan)

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a transmis pe pagina de facebook, un mesaj cu privire la situația din munții Bucegi și la drumul care va asigura accesul spre platoul Padina-Peștera, în contextul în care ploile abundente din ultimele zile au creat viituri și ruperi de drum în zona Zănoaga și Cheile Tătarului.
”Se ajunge în cele mai bune condiții în Platoul Padina pe drumul de pe partea dreaptă a Lacului Bolboci.
Astfel, weekend-ul acesta putem merge, în siguranță, la Festivalul „Peștera-Padina”. Și vremea se anunță numai bună pentru cele 3 zile de concerte pe care Consiliul Județean Dâmbovița le organizeză începând de vineri, 23 iulie, până duminică, 25 iulie. Și încă o veste bună! Peștera Ialomiței a fost redeschisă. Apele s-au retras, iar totul a revenit la normal”, a precizat Corneliu Ștefan.
Pe acest subiect, puteți afla mai multe detalii aici:
Distribuie acest articol Oficial Media
Share