Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

La 1 octombrie se sărbătorește și Ziua Internaţională a Muzicii – International Music Day

În fiecare an, la data de 1 octombrie, se sărbătorește Ziua Internaţională a Muzicii (International Music Day), inițiată la propunerea renumitului violonist şi muzicolog Yehudi Menuhin, preşedinte pe atunci al Consiliului Muzical Internaţional al UNESCO (International Music Council – IMC), fondat în 1949.

„Ziua Internațională a Muzicii este o ocazie în plus de a celebra arta. Limbajul muzicii este universal și are capacitatea de a vindeca, liniști, bucura sau chiar întrista. Astfel, indiferent că este rock, pop, clasică, blues, jazz, populară, muzica ne însoțește în cele mai importante momente ale vieții, fiind creatoare de stări. O celebrăm astăzi pentru a ne aminti importanța ei și le urăm «La mulți ani» tuturor muzicienilor, compozitorilor, soliștilor!”, a transmis Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu.

Astăzi, 1 octombrie, își deschid stagiunile 2022-2023 Opera Națională București și Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, fiecare aducând publicului câte o premieră.
Astfel, opera din capitală ne așteaptă la premiera spectacolului „Povestirile lui Hoffmann”, de Jacques Offenbach, regia Matteo Mazzoni, a cărui ultimă montare pe această scenă a avut loc în anul 1986. Biletele se pot achiziționa aici: https://tickets.operanb.ro/event.php?id=31693
Teatrul Național de Operetă și Musical aduce în premieră „Jack, între dragoste și nebunie”, un musical în două acte, semnat Diego Mecchi, după romanul „Jack, între nebunie și dragoste: conflictele unui criminal în serie” bazat pe povestea renumitului criminal în serie Jack Spintecătorul. Pentru bilete, accesați site-ul instituției: https://www.opereta.ro.

Prima Zi Internaţională a Muzicii a fost organizată în 1975, de către IMC, conform rezoluţiei adoptate de a 15-a Adunare Generală din Lausanne (1973). Scopul acestei zile este de a sublinia rolul major pe care muzica îl are în viaţa noastră, de a realiza o mai bună cunoaştere a acesteia și a legăturilor pe care le creează.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share