Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Școala Gimnazială ”Grigore Alexandrescu” din Târgoviște (nr. 9) a intrat în program de reabilitare și modernizare după aproape 100 de ani de la înființare

Școala Gimnazială ”Grigore Alexandrescu” din Târgoviște, sau Școala nr. 9, așa cum este cunoscută, situată în Microraionul XI, a intrat în program de reabilitare și modernizare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Unitatea de învățământ găzduia până în 1989 aproape 3000 de elevi, însă, în prezent se confruntă cu probleme de menținere a unui număr eligibil de elevi, motiv pentru care și-a pierdut personalitatea juridică. Administrația locală, speră, odată cu noul proiect de reabilitare, ca școala să atingă obiectivul unui număr de 1000 de elevi.

Mai multe detalii a oferit primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, în cadrul unei conferințe de presă:

”O școală care până în 1989 găzduia aproape 3000 de elevi, se învăța pe 3 schimburi. Am învățat și eu aici. Este situată exact în centrul cartierului și în ultimii ani nu a cunoscut lucrări de modernizare, de reabilitare, de importanță deosebită. Astăzi discutăm despre debutul lucrărilor într-un proiect de peste 10 milioane de lei, prin care unitatea de învățământ va fi modernizată.

Școala Gimnazială ”Grigore Alexandrescu” din Târgoviște (nr. 9)

Avem un proiect separat prin Grupul de Acțiune Locală „Târgoviștea Egalității de Șanse”, prin care vom realiza aici și o bază sportivă, proiectul privind dotările este deja în implementare, astfel încât vom avea o unitate de învățământ modernă.

Școala Gimnazială ”Grigore Alexandrescu” din Târgoviște (nr. 9) a intrat în program de reabilitare și modernizare

Va fi refăcut termosistemul, va fi schimbată tâmplăria, geamurile, se va reface acoperișul, vor fi surse regenerabile de producere a energiei electrice și termice, sistemele de climatizare vor fi refăcute, instalațiile de iluminat vor fi modernizate, va fi refăcut sistemul de colectare și evacuare a apelor meteorice, etc.

Sper să finalizăm lucrările cât mai rapid, astfel încât să avem o unitate de învățământ la standarde europene. Școala și-a pierdut în prezent personalitatea juridică pentru că nu au fost foarte mulți copii înscriși, poate și lipsa unei infrastructuri adecvate a determinat acest lucru. Sperăm ca după finalizarea lucrărilor de modernizare și reabilitare să putem discuta de o unitate de învățământ care poate găzdui lejer 1000 de elevi. Vom face tot ceea ce depinde de noi. Este un obiectiv pe care ni-l asumăm prin această investiție.

Finanțarea lucrărilor, în cuantum de 12.941.748 lei, este asigurată prin Planul național de redresare și reziliență, Componenta C5 – Runda 2 – Valul renovării

Sunt în acest moment în proiectare investiții care vizează Școala ”Ion Alexandru Brătescu Voinești”, Școala ”Vasile Cârlova” cu ambele locații, Grădinița nr.1, avem deja semnate contractele de finanțare pentru Colegiul Economic ”Ion Ghica”, pentru Liceul ”Voievodul Mircea”, pentru Grădinița nr. 14, vom semna și pentru Grădinița nr. 3, se lucrează la Grădinița nr. 2, la Grădinița nr.11. Sunt foarte multe unități de învățământ care urmează să intre în acest program de reabilitare.„

 

 

Școala Gimnazială ”Grigore Alexandrescu” din Târgoviște (nr. 9) Școala Gimnazială ”Grigore Alexandrescu” din Târgoviște (nr. 9) Școala Gimnazială ”Grigore Alexandrescu” din Târgoviște (nr. 9) Școala Gimnazială ”Grigore Alexandrescu” din Târgoviște (nr. 9) Școala Gimnazială ”Grigore Alexandrescu” din Târgoviște (nr. 9)

Distribuie acest articol Oficial Media
Share