Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

”Un atac asupra unui aliat va fi considerat un atac asupra tuturor”

Vorbind în fața unei audiențe de tineri membri ai personalului de la sediul NATO din Bruxelles, secretarul general al NATO a descris securitatea ca” fiind fundamentală pentru a face față provocărilor globale majore, de la schimbările climatice  și până la reducerea sărăciei”

Jens Stoltenberg a subliniat importanța continuării investițiilor în apărare, având în vedere provocările de securitate în evoluție, și a subliniat semnificația durabilă a garanției de securitate colectivă a articolului 5 a NATO precizând ” că un atac asupra unui aliat va fi considerat un atac asupra tuturor”

Secretarul general a răspuns, de asemenea, întrebărilor despre sprijinul acordat de NATO Ucrainei și despre activitatea sa vitală cu partenerii din Indo-Pacific.

Amiralul Rob Bauer, președintele Comitetului militar al NATO, a vorbit și el la Summitul Tineretului de la Stockholm. El a subliniat importanța capacității individuale și colective a Aliaților de a rezista atacurilor armate, așa cum se prevede în Tratatul de la Washington.

”Reziliența înseamnă a avea mentalitatea corectă: gândește-te la ceea ce este de neconceput și pregătește-te pentru diferite scenarii. Am văzut în pandemie că tinerii sunt rezistenți. Și o vor arăta,  din nou” a spus amiralul.

Summitul Tineretului din acest an are loc în două locații Miami și Stockholm, cu petreceri virtuale de vizionare,  care au loc simultan în întreaga Alianță și nu numai, inclusiv la Kiev.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share