Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Se fac pregătiri pentru Summitul istoric al NATO de la Washington

Consilierii de securitate națională ai tuturor aliaților NATO și din Suedia  s-au întâlnit  zilele trecute la Bruxelles pentru a discuta despre pregătirile pentru Summitul de la Washington din iulie.

Secretarul general a subliniat că, în vizită pe care a efectuat-o la Washington, D.C. săptămâna trecută, a reiterat  „sprijinul  puternic pentru Ucraina din partea liderilor Congresului – atât republicani, cât și democrați”. El a adăugat: „Dezbaterea continuă la Washington cu privire la finanțarea pentru o serie de priorități importante. Este vital ca Congresul Statelor Unite să fie de acord asupra sprijinului continuu pentru Ucraina în viitorul apropiat și mă bazez pe toți aliații să-și  susțină angajamentul”.

Acesta a subliniat, de asemenea, măsurile de consolidare a descurajării și apărării NATO.

Cu privire la consolidarea parteneriatelor globale, secretarul general a subliniat că „concurenții noștri își unesc forțele din ce în ce mai mult, iar cooperarea din ce în ce mai mare a Rusiei cu China, Iran și Coreea de Nord ridică serioase îngrijorări”.

”Alături de Secretarul General, Stoltenberg, i-am mulțumit lui Jake Sullivan pentru angajamentul său personal puternic față de Alianță și pentru leadershipul extraordinar al președintelui Biden, în aceste momente pline de provocări și tensiuni globale.

După, a avut loc întâlnirea Consilierilor pentru securitate națională din cadrul NATO – o discuție foarte importantă în pregătirea Summit-ului istoric de Washington” a transmis și secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

NATO  trebuie să colaboreze mai strâns cu parteneri precum Australia, Japonia, Noua Zeelandă și Coreea de Sud.

Consilierii de securitate națională au condamnat, de asemenea, rolul destabilizator al Iranului în Orientul Mijlociu. „Atacurile milițiilor susținute de Iran în Irak și Siria împotriva forțelor americane sunt inacceptabile ”, a conchis Jens Stoltenberg.

 

 

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">