Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Se întâmplă într-o maternitate privată la Sanconfind

“Copiii sunt mâinile cu ajutorul cărora atingem cerurile.” Henry Ward Beecher.
Naşterea este un moment unic, împlinitor pentru orice femeie din lume. Cu ea începe o poveste. O viaţă uluitoare deschide ochii în lumea aceasta şi prima persoană pe care o recunoaştem este mama. Persoană unică, specială, ce devine dintr-o dată responsabilă şi mai grijulie decât oricând.

Sanconfind

Amândoi, şi mama şi bebeluşul, trec prin nişte procese extrem de importante în momentul naşterii şi după. Sunt primele minute de viaţă prin care bebeluşul trece învăţând să se adapteze în afara pântecului mamei sale. Acomodarea începe uşor, cu respiraţia prin plămâni, îmbrăţişarea iubitoare a mamei şi aşezarea lui pe pielea ei de unde îşi va primi bacteriile benefice ce colonizează pielea mamei. Tot atunci începe şi procesul de alăptare, se va activa digestia iar ficatul îşi va activa funcţiile sale normale. Nou-născutul se va obişnui cu lumina soarelui, urechea lui va învăţa să recunoască sunetele mai intense sau mai slabe, după ce s-au eliberat de lichidul amniotic iar mirosul îl ajută să descopere pielea mamei. Toate acestea fac parte din Ora magică ce se respectă la maternitatea privată Sanconfind Poiana Câmpina. Maternitatea este ceva unic. Îți dă puterea de a te îndrăgosti de cineva înainte de a-l vedea. Îți dă instincte extraordinare pentru a avea grijă de cel mic. Îți dă energie să mergi mai departe oricât de obosită ai fi. Și îți crește inima și o umple cu mai multă dragoste decât ai simțit vreodată.

După aceste momente fericite, mama trebuie să ştie că poate apărea depresia postpartum. In maternitatea privată de la Sanconfind, încercăm să evităm aceste situaţii prin prezenţa personalului calificat care are grijă să evite aceste situaţii: moaşa care explică alăptatul, neonatologul, infirmiera şi mai ales psihologul de serviciu! Acesta consiliază lăuzele pe tot parcursul spitalizării în Centrul Medical Sanconfind pentru a afla cauzele producerii unor simptome precum: tristeţe, gândul că nu poţi fi o mamă bună, sentimente de vinovăţie şi lipsă de motivaţie, plâns, nelinişte, ameţeli, anxietate. De fapt cauzele fiziologice ale depresiei postpartum sunt des întâlnite şi apar datorită cantităţii modificate a hormonilor feminini. Estrogenul şi progesteronul sunt responsabili,  scad foarte mult, ca şi hormonul tiroidian. In plus, alăptarea duce la ridicarea nivelului de prolactină.

Relaţia cu partenerul este şi ea de o importanţă majoră, având în vedere că poate genera stres şi anxietate, dar pot exista şi antecedente familiale, boli sau evenimente nefericite petrecute în timpul sarcinii.

La maternitatea privată Sanconfind se încearcă- încă de la deschidere- protejarea mămicilor de aceste experienţe nefaste tocmai prin prezenţa oamenilor empatici care au grijă de bebe şi mamă, dar şi de tătici, pentru că aceştia pot participa la naştere. Prezenţa tatălui la naştere nu mai este demult un moft. A devenit un sprijin în încurajarea femeii şi un act de curaj deopotrivă, din partea acestuia. Chiar dacă 86% dintre româncele care suferă de depresie postnatală nu se tratatează adecvat, la Sanconfind prea puţine pleacă cu această problemă nerezolvată. De la bun început medicul obstetrician observă posibilele predispoziţii şi factori de risc şi lucrează în echipă cu psihologul pentru a evita cât mai mult aceste situaţii. Alege maternitatea privată Sanconfind pentru multitudinea de beneficii şi personalul deosebit care o populează.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share