Seară de gală dedicată veteranilor de război

Aseară, la Opera Națională București a avut loc spectacolul „Credință și Onoare”, susținut de Orchestra Reprezentativă a MApN și Corul „Tronos” al Patriarhiei Române, organizat de Ministerul Apărării Naționale, în cadrul campaniei „Recunoștință veteranilor de război”, cu ocazia Zilei Veteranilor de Război. Spectacolul face parte dintr-o serie mai amplă de manifestări dedicate „Zilei Veteranilor de Război” – 29 aprilie și care se vor derula în perioada următoare în toate marile garnizoane din ţară.
S-au aflat pe scenă Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale sub conducerea muzicală a colonelului Aurel Gheorghiță și Corul Tronos al Patriarhiei Române sub bagheta arhidiaconului Mihail Bucă alături de sopranele Elena Dincă Velica și Emilia Dorobanțu. Împreună au interpretat pagini celebre din patrimoniul muzical național și internațional cu caracter militar și religios.
Spectacolul din această seară face parte din campania Ministerului Apărării Naționale „Recunoștință veteranilor de război”, care va include mai multe evenimente care vor avea loc, în perioada următoare, în toate marile garnizoane din ţară.
Grupul psaltic TRONOS al Catedralei patriarhale este unul dintre cele mai cunoscute grupuri psaltice de la noi din ţară. Numele aminteşte de una din cetele îngereşti, numită „Tronuri” şi i-a fost atribuit în anul 2007 de PF Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.
Cu o activitate neîntreruptă de peste 20 de ani, Grupul psaltic TRONOS este unul dintre cele mai apreciate din România. Pe lângă activitatea liturgică şi misionară este implicat în dezvoltarea şi promovarea muzicii bizantine pe teritoriul ţării noastre, prin emulaţia ce a produs-o în rândul tinerilor şi grupurilor de muzică bizantină de la noi. Sub conducerea dirijorului şi fondatorului său, părintele Arhidiacon Mihail Bucă, protopsaltul Catedralei patriarhale, grupul a susţinut concerte pe multe scene muzicale, în catedrale şi biserici din ţară şi străinătate.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share