Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Secretarul general Jens Stoltenberg a participat la prima Conferință a comandanților de componente combinate

Conferința a fost găzduită de Comandantul Suprem Aliat Europa, generalul Christopher G. Cavoli, la  Comandamentul Aliat din Mons, Belgia, și a reunit toți comandanții săi subordonați, atât din cadrul NATO, cât și din Comandamentul European al Statelor Unite (EUCOM),  pentru o discuție strategică, privind următorii pași în implementarea structurii colective de descurajare și apărare a NATO.

Secretarul general a salutat colaborarea strânsă dintre NATO și EUCOM și angajamentul puternic al Statelor Unite față de securitatea Europei, care este mai importantă ca niciodată, ”întrucât ne confruntăm cu cele mai mari provocări de securitate din ultimele decenii”.

„Într-o eră a competiției strategice, NATO s-a reorientat de la operațiunile în afara zonei, la apărarea colectivă. Trebuie să ne integrăm și să ne coordonăm cât mai mult posibil, pentru a aborda provocările imediate și pe termen lung,  înainte de summitul din iulie de la Vilnius. ”

Secretarul general a voebit și despre principalele priorități ale summit-ului,  pentru a consolida și mai mult descurajarea și apărarea NATO. Acestea includ sprijinul pe termen lung pentru armata Ucrainei, pregătirea de noi planuri regionale de apărare și un nou model de forță, precum și un angajament mai ambițios de investiții în apărare, cu 2 % din PIB ca minim.  El s-a concentrat, de asemenea, pe importanța unei baze industriale de apărare,  care este capabilă să îndeplinească aceste cerințe.

 

 


 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share