Mentinerea unei atitudini pozitive este imperios necesara in cazul in care doresti sa-ti indeplinesti scopurile si nu numai atat, o atitudine pozitiva contribuie din plin la imbunatatirea vietii tale. O multime de carti si de studii vorbesc despre puterea mentinerii unei atitudini pozitive si a optimismului si cu toate acestea este mult mai usor sa vorbim despre aceste semne care indreapta catre o anumita stare de spirit.
1. Reincarca-ti bateriile
Un aspect foarte important in mentinerea unei atitudini pozitive este reprezentat de sanatatea fizica, psihica si emotionala a ta, cu alte cuvine este foarte important sa constientizezi atunci cand esti lipsit de energie si sa-i acorzi organismului timpul necesar pentru a se reface. Poti sa-ti reincarci bateriile citind o carte sau petrecand cateva zile in concediu, in natura.
2. Traieste cu recunostinta
O multime de situatii pozitive se petrec in viata noastra dar noi nici macar nu le luam inseamna, ocupati fiind sa cercetam fiecare gand negativ care ne trece prin cap, gand care se transforma in cel mai scurt timp intr-o adevarata furtuna interioara. Unul dintre lucrurile pe care le poti face si care cu siguranta te pot ajuta este sa ti un jurnal de recunostiinta in care sa-ti notezi lucrurile pentru care esti recunoscator in fiecare zi, de preferat inainte de culcare. Daca citesti acest paragraf, cu siguranta ai un loc unde sa stai, ai ce sa mananci, aspecte care reprezinta o incercare zilnica pentru multi dintre oamenii acestei planete. Cu acestea fiind spuse, mai mult ca sigur o sa afli anumite aspecte si situatii ale vietii tale pentru care poti sa-ti exprimi recunostiinta.
3. Opreste gandurile negative
Este destul de dificil sa fi o persoana pozitiva deoarece gandurile negative o sa apara din cand in cand la suprafata. Acestea vor apare foarte frecvent la inceput, dar o sa apara din ce in ce mai rar in cazul in care aplici aceste ponturi oferite. Atunci cand observi aparitia unor ganduri negative le poti opri din drum. Ideea este sa-ti intrerupi modul de gandire curenta pentru a-ti schimba starea interioara. Gaseste-ti un cantec care te amuza si la aparitia tiparului de gandire negativa fredoneaza-l chiar daca partea emotionala nu-ti ofera sustinerea de care ai avea nevoie pentru fredonarea cantecului.
4. Negativism inauntru, Negativism afara
In cazul in care te hranesti cu negativism toata ziua, evident ca o sa te simti pe masura negativitatii cu care te hranesti. O multime de emisiuni, in special cele de stiri sunt pline de mesaje negative, asa ca, incearca sa treci pe o “dieta” de optimism si de gandire pozitiva urmarind cat mai putine astfel de emisiuni.
5. Arata-ti aprecierea pentru persoanele din jurul tau
Apreciind calitatile, felul de a fi sau zambetul celor din jurul tau poti sa provoci o reactie in lant de optimism si voie buna. Nu-i asa ca te simti bine atunci cand primesti un compliment de la o alta persoana? Ei bine, daca vrei sa primesti cat mai multe, complimente de exemplu, ofera tu primul si vei vedea ce o sa se intample cu oamenii din jurul tau.
6. Inconjoara-te de oameni pozitivi
Adesea se spune ca ai acelasi nivel de sanatate, stil de viata si de situatie materiala precum cel al celor cinci persoane din viata ta cu care petreci cel mai mult timp. Asa ca, daca vrei sa slabesti, inconjoara-te de oameni care fac sport, daca vrei sa incepi o afacere, inconjoara-te de persoane care detin o afacere, iar daca vrei sa devi o persoana optimista, inconjoara-te de oameni optimisti si care emana pozitivitate.
7. Limbajul tau iti influenteaza gandurile
Mici schimbari in modul in care folosesti cuvintele pot produce schimbari majore in atitudinea ta si in felul in care actionezi. De fiecare data cand cineva te intreaba “ce faci?” de obicei raspunzi cu “bine” sau “nu prea rau”. Gandeste-te ce comunica aceste cuvinte despre tine si ce le comunica celorlalti. Tot timpul raspund cu “grozav”, “fantastic”, “super”. Aceste cuvinte nu numai ca imi amintesc ca viata este minunata, dar in acelasi timp aceasta stare i se trasmite si persoanei cu care vorbesc.
călător pe la reviste pe la câteva edituri “…spunea mama: fluturii făceau curte florilor şi-atunci am mişcat prima dată, apoi zi de zi pântecu-i zvâcnea aşa cum ţi se zbate ochiul stâng. când m-am născut căzuse bruma. eu n-am vrut sa ucid fluturii” în rest, căţărare liberă
DACA TI-A PLĂCUT URMĂREȘTE PAGINA NOASTRA!!
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Marea Britanie vrea să mute în România zeci de migranți blocați pe o insulă secretă a Regatului Unit și a SUA
Trei femei au delapidat circa 4.000.000 de lei de la Teatrul Bulandra din București
Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la New York după ce pilotul a murit în timpul zborului
Diana Șoșoacă este scoasă din cursa pentru alegerile prezidențiale. CCR i-a respins candidatura la Președinția României
Piperea: 1500 de lire au primit părinții pentru a-și testa copiii cu vaccinul Moderna
Polițiștii criminaliști au descins din nou la Spitalul Pantelimon. Au fost ridicate toate telefoanele mobile ale medicilor de la ATI
LIFE STYLE
Întrebări pe care să le adresezi copilului tău în loc de ”Cum a fost la școală?”
Bărbații amabili și carismatici în public, agresivi si duri cu familia
Când corpul ne vorbește prin durere sau diverse afecțiuni ne trimite mesaje din subconștient
Psiholog: Nu ai o voce şi nu eşti auzită sau văzută pentru că încerci să rămâi ”fetiță bună”
Atracțiile intime fulgerătoare au la bază foarte multe traume
DESTINATII
Festivalul Tocanului la Novaci
Ziua națională a gestronomiei și vinului românesc
Peştera Ialomiţei trece la programul de iarnă din 1 octombrie 2024
România și-a stabilit strategia pentru dezvoltarea turismului
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Ai un somn agitat în ultima vreme? Află acum ce poți face pentru a dormi relaxat
Cum s-a vindecat de cancer o femeie din Cluj-Napoca. Tratamentul care i-a salvat viața
”Depistează.Tratează.Vindecă. Învinge cancerul de sân, pas cu pas!”
”Împreună putem găsi soluții și promova bune practici, astfel încât bătrânețea să fie frumoasă!”
La sfârșitul anului 2020, existau 7,8 milioane de femei în viață care au fost diagnosticate cu cancer la sân
36% din tinerii cu vârste cuprinse între 13 și 28 de ani au avut simptome de depresie, în anul 2022
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
S-a semnat transferul bombă – Mihai Popescu luat de Becali la FCSB
Eveniment sportiv – Timișoara Grand Prix 2024
Start înscrieri la Timișoara City Marathon powered by UPT