Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

„Securitatea este fundamentul prosperității, securitatea este fundamentul democrației”

Cuvântul zilei a fost “Unitate!”, atât în fața războiului declanșat de Federația Rusă în Ucraina, dar și în privința ajutorului pe care NATO continuă să îl acorde Ucrainei.

În cadrul Forumului Public NATO de la Vilnius, marți (11 iulie 2023), secretarul general adjunct Mircea Geoană a spus că este fundamental ca Alianța să-și mențină avantajul tehnologic. El a spus că „ecosistemul de inovare” al NATO merge mână în mână cu noul Fond NATO pentru inovare, „primul fond multinațional de capital de risc suveran”, menționând necesitatea de a pune „puțini bani de început în start-up-uri” și că NATO este acționând ca un catalizator pentru „valorificarea ecosistemului inovației în cadrul Alianței”.

Vorbind despre războiul din Ucraina și menționând că războiul de mare intensitate a revenit în Europa, secretarul general adjunct a spus că este, de asemenea, nevoia de a investi mai mult în forțele convenționale și multi-domeniu. El a spus că NATO este un agregator și „o organizație care trimite un semnal de cerere guvernelor noastre și sectorului nostru privat”.

 

 

Mircea  Geoană a subliniat că „securitatea este fundamentul prosperității, securitatea este fundamentul democrației” și că NATO așteaptă cu nerăbdare să aibă Suedia ca un nou Aliat.

Forumul public al NATO de la Vilnius este organizat de NATO, Centrul de Studii pentru Europa de Est, German Marshall Fund al Statelor Unite, Conferința de Securitate de la München și Consiliul Atlantic.

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share